Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Σοβαρές εμπλοκές στις συμβάσεις παραχώρησης ακινήτων μέσω του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Του Φ.Μ
Το τεράστιο εθνικό θέμα της παραχώρησης της έκτασης – φιλέτο στο Ελληνικό “έναντι πινακίου φακής” σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, που μπήκε πραγματικά “από το
παράθυρο” στην όλη διαδικασία πώλησης, αφού χρησιμοποίησε σαν όχημα της την Lamda development, ξέφυγε από τα όρια της χώρας μας και έγινε αφιέρωμα σε εφημερίδες του εξωτερικού, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την κατοχική λογική που εμφυσήθηκε στην ελληνική οικονομία.
Παρακολουθώντας τη νομική διαδικασία, έγινε σαφές πως οι νομικοί εκπρόσωποι του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ, του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και της Διοίκησης της ίδιας της Lamda Development, εμφανίστηκαν ουσιαστικά σύμφωνοι και αλληλέγγυοι ενώπιον του ελεγκτικού Συνεδρίου στην προσπάθεια να ανατραπεί η αρχική απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του Δικαστηρίου.
Ταυτόχρονα, προσπάθησαν να εστιάσουν στα θέματα προβληματισμού που έχουν τεθεί από τρίτους, με κυρίαρχο αυτό “περί μη δυνατότητας συμμετοχής φυσικών προσώπων στο διαγωνισμό” το οποίο όμως δεν φάνηκε να ευσταθεί, ειδικά μετά την ανάδειξη του μεγάλου ζητήματος αποκλεισμού όλων των βασικών διεκδικητών και κυρίως αυτής της εταιρείας αξιοποίησης με έδρα την Γερμανία που είχε δώσει την μεγαλύτερη προσφορά την οποία διαχειρίζεται ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Γούτος , με αποτέλεσμα τελικά να δοθεί ο διαγωνισμός στον πλειοδότη, χωρίς να υπάρξει ούτε καν επίσημος μειοδότης!! ΄
Το θέμα λοιπόν ξέφυγε και από τα Ελληνικά σύνορα και έτσι …..γίναμε δισέλιδο άρθρο σε γνωστή εφημερίδα της Ελβετίας!!
Taiped_TIM_TEM743-10-752x1024
TIM_TEM743-11-741x1024
(Ολόκληρη η εφημερίδα βρίσκεται εδώ: http://issuu.com/toutlimmobilier/docs/tim_tem743/11?e=1035787/9979163)
Αυτά τα μεγάλα εθνικά θέματα τα χειρίζεται αποκλειστικά το Τ.Α.Ι.Π.ΕΔ και σε αυτά ανήκει το παράκτιο μέτωπο, στο οποίο σύντομα θα αναπτύξουμε την τουλάχιστον “περίεργη” μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, όσο και το θέμα του Ελληνικού, στο οποίο η συνολική νομιμότητα της παραχώρησης θα ξεκαθαριστεί από την δικαστική απόφαση, που αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 2014 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 10 Οκτωβρίου 2014 (βλ. Αναμονή απόφασης για την παραχώρηση Ελληνικού –http://grnea.gr/2014/10/anamoni-apofasis-gia-tin-parachorisi-ellinikou).
Αντίστοιχο θέμα έχει δημιουργηθεί και με τις εκατοντάδες δημόσιες παραλίες και αιγιαλούς που πλέον “έχουν βγει στο σφυρί ” προς τέρψιν των τμημάτων real estate των τραπεζών, που για ένα κομμάτι ψωμί θα περάσουν στην κατοχή τους τον αιγιαλό μας.
Είναι τα ίδια τμήματα real estate, που με ευχέρεια και άνεση κατόπιν θα μεταπωλήσουν τα ακίνητα σε οποιονδήποτε και οποιασδήποτε εθνικότητας επενδυτή, αρκεί αυτός να δώσει τα περισσότερα. Το αποτέλεσμα φυσικά θα είναι ότι σε λίγα χρόνια από τώρα, για να κάνει κάποιος Έλληνας μπάνιο σε οποιαδήποτε παραλία ανά την επικράτεια, θα πρέπει να πληρώσει, αν φυσικά θέλει να του επιτρέψει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης τη διέλευση, μέσα από το καθεστώς εκμετάλλευσης που θα έχει επιβάλει!
Όσο για το άλλο μεγάλο θέμα της μαρίνας Αλίμου, στο οποίο τα http://www.grnea.gr αναφέρθηκαν εκτενώς με άρθρο τις προηγούμενες ημέρες, τελεί κι αυτό υπό αμφισβήτηση, τόσο από τους κατοίκους της περιοχής, όσο και από τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, μετά την εξώδικη πρόσκληση – καταγγελία του προς το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (βλ. Εξώδικος καταγγελία – βόμβα Δημάρχου για την αξιοποίηση της μαρίνας Αλίμου από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ – http://grnea.gr/2014/11/exodikos-katangelia-vomva-dimarchou-gia-tin-axiopiisi-tis-marinas-alimou-apo-to-t-a-i-pe-d./).
Στο εξώδικο του ο Δήμαρχος Αλίμου αναφέρεται σε μεθοδεύσεις εκποίησης σχετικά με την αξιοποίηση της πασίγνωστης μαρίνας Αλίμου, η οποία παρόλο που σαφώς βρίσκεται στα όρια ευθύνης του Δήμου του, εν τούτοις ουδέποτε ενημερώθηκε ο ίδιος, ως όφειλαν να πράξουν οι “πωλητές”. Ο κύριος Κονδύλης προς τιμήν του ύψωσε τη φωνή και το ανάστημα του διεκδικώντας τα δικαιώματα που ο Καλλικρατικός νόμος και η κοινή λογική επιβάλλουν, ωστόσο οι διορισμένοι υπεύθυνοι του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ δείχνουν να μην επιθυμούν να αναγνωρίσουν !
Όλα αυτά τα ευτράπελα που έχουμε συναντήσει έως τώρα, αλλά και αυτά που φαίνεται ότι πρόκειται να ακολουθήσουν, απασχολούν σοβαρά την κοινή γνώμη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Βορειοκεντρικής Ευρώπης, όπου τα κέντρα αποφάσεων για τις μεγάλες επενδύσεις έχουν αρχίσει να αμφισβητούν σοβαρά τις διαδικασίες αλλά και την αποτελεσματικότητα αυτών των παραχωρήσεων – πωλήσεων.
Είναι σαφές ότι οι συγκεκριμένες εκποιήσεις τείνουν να μετατραπούν σε διαδικασίες πώλησης, πλήρως φωτογραφικές και καθόλου επωφελείς προς τον κύριο σκοπό της όλης κίνησης, που είναι η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους και το οποίο μέχρι στιγμής έχει πέσει στους ώμους μόνο των απλών εργαζόμενων Ελλήνων.


http://justiceforgreece.wordpress.com