Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εργαζόμενοι του ERT OPEN, προερχόμενοι από τους περιφερειακούς σταθμούς, θα επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρόσκληση της βουλευτού 
Σοφίας Σακοράφα.
Οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν ένα κομμάτι των εργαζομένων, που εδώ και δύο χρόνια αντιστέκονται στον κυβερνητικό αυταρχισμό και μέσα από τις συχνότητες τουERT OPEN εξακολουθούν και εκπέμπουν, για όλη την ελληνική περιφέρεια, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνισμό.
Εξακολουθούν και υπερασπίζονται την ακηδεμόνευτη ενημέρωση και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.
Σκοπός της επίσκεψής τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου, είναι μέσα από επαφές και ζυμώσεις, να ενημερώσουν τους ευρωπαίους βουλευτές για την άνευ προηγουμένου κυβερνητική απόφαση που έριξε μαύρο στην ενημέρωση και τη δημοκρατία, για τα δίκαια αιτήματα του αγώνα τους, καθώς και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν με ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ομάδας της Αριστεράς και άλλων κομμάτων, εκπροσώπους της αρμόδιας για την πολιτική της πληροφορίας και των Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης κοινοβουλευτικής επιτροπής (CULT).
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον επικεφαλής της UNI GlobalUnion Media Entertainment & Arts, ενώ μετά από πρόσκληση του εκπροσώπου των εργαζομένων κ. Luk Vandenhoeck, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση των εργαζομένων του Δημόσιου Τηλεοπτικού Σταθμού του Βελγίου VRT.
Tέλος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 14:00 στην αίθουσα PHS 0A50 του Ε.Κ. θα δοθεί συνέντευξη Τύπου,  με θέμα ''no signal_no democracy@greece ''.