Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Στην 131η Συνέλευση Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U.),θα συμμετάσχει ο Βουλευτής, κ.Γεώργιος Κωνσταντόπουλος

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
131η Συνέλευση Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U.),
Γενεύη, 10-16 Οκτωβρίου 2014

 
Η 131η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης και οι εργασίες της Γεωπολιτικής Ομάδας 12+ στην οποία ανήκει η Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου 2014. Στη Συνέλευση θα συμμετάσχουν οι Βουλευτές, κ.κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος (επικεφαλής, Ν.Δ., Ν. Πιερίας), Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου (Ν.Δ. Ν. Ηλείας), Μαρία Τριανταφύλλου (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Αιτωλοακαρνανίας),  Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν. Κυκλάδων) και Μαρίνα Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Ν. Μαγνησίας).
 
Κεντρικό θέμα συζήτησης: «Επιτυγχάνοντας τη φυλετική ισότητα, βάζοντας τέλος στη βία κατά των γυναικών και ομιλήτρια από Ελληνικής πλευράς η κα Αυγερινοπούλου.
 
Τα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν στις τέσσερις μόνιμες Επιτροπές του Οργανισμού έχουν ως εξής:
 
 
1η Μόνιμη Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια:
Θέμα: «Πόλεμος στον Κυβερνοχώρο - Μια σοβαρή απειλή για την ειρήνη και την παγκόσμια ασφάλεια»
 
2η Μόνιμη Επιτροπή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο
Θέμα: «Διαμορφώνοντας ένα νέο σύστημα διαχείρισης των υδατικών πόρων: Προώθηση της κοινοβουλευτικής δράσης για το νερό»
 
3η Μόνιμη Επιτροπή για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Θέμα: «Το διεθνές δίκαιο, όπως σχετίζεται με την εθνική κυριαρχία, την αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των Κρατών και τα ανθρώπινα δικαιώματα»
 
4η Μόνιμη Επιτροπή θεμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
Θέματα: «Ο ρόλος των εταιριών στη λήψη αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών» και  «Συζήτηση σχετικά με τη διεθνή συνεργασία προς μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου προβλήματος των ναρκωτικών»,
 
Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, θα διεξαχθούν συναντήσεις της Πρώτης Διάσκεψης Νέων Κοινοβουλευτικών (10-11 Οκτωβρίου 2014), όπου θα λάβει μέρος η Βουλευτής κα Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου (10 και 11 Οκτωβρίου 2014).
   
Παράλληλα με τις εργασίες της Συνέλευσης θα διεξαχθεί η Σύνοδος της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Κοινοβουλίων (ASGP), στην οποία θα λάβει μέρος ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου. Ο κ. Γενικός Γραμματέας θα απευθυνθεί στη Σύνοδο με θέμα ομιλίας «Η αντίδραση των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στην κοινοβουλευτική διαφάνεια».