Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ευκαιρίας δοθείσης των εγκαινίων της ΔΕΘ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Η παρουσία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών στη φετινή ΔΕΘ επιβεβαίωσε τη δυστυχία μιας χώρας που δεν έχει κυβέρνηση, αλλά μόνο
άβουλους, τοποτηρητές της νεοφιλελεύθερης διεθνούς και των ηγεμόνων της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής σπέκουλας. Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που η έξαρση της συστημικής κρίσης εξελίσσεται με ραγδαίους ιστορικούς ρυθμούς, που η γειτονιά μας μυρίζει μπαρούτι και που η κοινωνικοοικονομική ανισορροπία στη χώρα εκτραχύνεται.

Κάποτε στη ΔΕΘ είχε παραστάσεις θεάτρου σκιών. Αυτές δυστυχώς υποκαταστάθηκαν από την των τράγων ωδή που κορυφώθηκε με τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο πρώτος, μπροστά σε ένα ευάριθμο κοινό, αποτελούμενο από μέλη της Κυβέρνησης και αξιωματούχους της Ν.Δ., προέβη στην εξής, μόνη λαϊκίστικη εξαγγελία: τη μείωση κατά 30% της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης, τη στιγμή που πολίτες και παραγωγοί βρίσκονται σε πτώχευση, ακριβώς λόγω των διαρκώς αυξανόμενων ποικιλώνυμων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Τα γνωστά κυβερνητικά παπαγαλάκια και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των συστημικών μίντια διαψεύσθηκαν για μια ακόμη φορά, καθώς «το τράβηγμα του αυτιού από τους τοκογλύφους πάτρωνές του» ήταν πολύ ισχυρό και ανάγκασε τον υποτελή Πρωθυπουργό σε άτακτη υποχώρηση από τις «κόκκινες γραμμές» που είχε θέσει πριν το Παρίσι. Διόλου δύσκολο και καθ’ όλα αναμενόμενο για τον αμετροεπή κύριο Σαμαρά, τον πρωταγωνιστή των «Ζαππείων» που μεταλλάχθηκε στον καλύτερο σύμμαχο της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Σόϊμπλε. Ανερυθρίαστος  επανέλαβε μπροστά στους κρατικοδίαιτους φίλους του ότι η ανάπτυξη είναι προ των πυλών, ενώ δεν παρέλειψε με το γνωστό, ανάρμοστο και προκλητικό «μάγκικο» ύφος του να κατηγορήσει τον κάθε αντιπολιτευόμενο για έλλειψη φιλότιμου και συνέπειας. Ω τι θράσος.
Ο έτερος συγκυβερνών, επιβεβαίωσε την ιστορική του κατάκτηση: όχι, δεν του αναλογεί η κατάρρευση ενός πολιτικού χώρου που εξέφρασε ιστορικά τους λαϊκούς αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό είναι έργο πολλών, γνωστών και μη εξαιρετέων. Ερχόμενος εν μέσω πολιτικών συντριμμιών, κυνικός και άτεγκτος, χρησιμοποιεί μια εξαθλιωμένη κομματική / κρατική γραφειοκρατία για την πολιτική του επιβίωση και την προσωπική του διάσωση, με κάθε κόστος, κοινωνικό ή εθνικό. Μετουσίωσε το αποϊδεολογικοποιημένο και γερασμένο ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε «κόμμα Βενιζέλου».

Όλα αυτά σε βάρος της λαϊκής επιβίωσης, σε βάρος της προοπτικής της χώρας και της κοινωνίας μας. Στα πέντε χρόνια εφαρμογής του προγράμματος «εξυγίανσης» που μας επέβαλλαν οι τοκογλύφοι, το ΑΕΠ κατέρρευσε, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 28%, οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται σήμερα σε 1.400.000, έκλεισαν 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι μισθοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μειώθηκαν πάνω από 25%, οι συντάξεις σημείωσαν κάθετη πτώση που ξεπερνά συχνά το 50%, ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας απώλεσε από το 2009 το ένα τρίτο από το ανθρώπινο δυναμικό του και ο εθνικός, δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται.
Η φορολήστευση των νοικοκυριών και των παραγωγών έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις και η Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη, καθοδηγούμενοι από τους κηδεμόνες της: έχει βάλει στόχο να εισπράξει 11 δις μέχρι το τέλος της χρονιάς μέσω του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ, της δήθεν εισφοράς αλληλεγγύης, του φόρου επιτηδεύματος και των τελών κυκλοφορίας για να τα αποδώσει στους τοκογλύφους.
Με δεδομένη την έλλειψη φοροδοτικής ικανότητας η Κυβέρνηση βάζει χέρι στις καταθέσεις των πολιτών. Με στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου Οικονομικών μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 έγιναν περισσότερες από 315.000 χιλιάδες κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις και τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και 15.500 πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Εξαιρούνται βεβαίως οι φίλιες δυνάμεις των μιντιοκρατών και των κρατικών εργολάβων.

Υπάρχει άλλος δρόμος.
Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, θεσμική επαναθεμελίωση, παραγωγική ανασυγκρότηση και επαναπροσανατολισμό και κοινωνική επανάσταση. Χρειάζεται πρωτίστως μια νέα κυβερνητική συμμαχία, με δημοκρατική νομιμοποίηση και λαϊκή εντολή για ανατροπές, τολμηρές συγκρούσεις και κοινωνικούς ορθολογισμούς. Μια νέα κυβέρνηση δυνάμεων με καθαρό, αδιαπραγμάτευτο ριζοσπαστικό προσανατολισμό, που ξέρουν τι θέλουν και γνωρίζουν πως στο μόνο που οφείλουν είναι στον ελληνικό λαό.
Μια χώρα σταυροδρόμι ανθρώπων, ιδεών και αγαθών, μια χώρα εργαστήρι καινοτομίας, ποιότητας, γνώσης και πολιτισμού, μια χώρα πρωτεργάτης της δημοκρατικής απάντησης στη νεοφιλελεύθερη, στρατευμένη τεχνοκρατία και στον εκφασισμό που λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις διεθνώς, μια χώρα πρότυπο κοινωνικής δικαιοσύνης, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ισόρροπης ανάπτυξης, μια χώρα φάρος της ειρήνης και της διαπεριφερειακής συνεργασίας. Αυτή είναι η Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Αυτή είναι η Ελλάδα που μας αρμόζει.