Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Στο τραπέζι επίκαιρα αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα κατά τη συνάντηση της Άννας Μάνη με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στο τραπέζι επίκαιρα αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα (εξισωτική αποζημίωση, νέοι αγρότες, καταρροϊκός πυρετός) κατά τη συνάντηση της Άννας Μάνη με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


            Κατά τη χθεσινή συνάντηση της βουλευτού του νομού μας, κυρίας Άννας Μάνη με τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συζητήθηκαν επίκαιρα αγροτικά θέματα, όπως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της Πιερίας.
            Συγκεκριμένα, θίγοντας η κυρία Μάνη τα προβλήματα που διαπιστώνονται ως προς τη χορήγηση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 σε κτηνοτρόφους, ο αρμόδιος Υπουργός απάντησε ότι εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί λύση από την ηγεσία του Υπουργείου στο σοβαρό αυτό ζήτημα, με σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.
            Όσον αφορά το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των νέων αγροτών, οι αρμόδιοι Υπουργοί επεσήμαναν στη βουλευτή, ότι καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να εγκριθούν νέες πιστώσεις και να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όσοι είναι επιλαχόντες.            

Τέλος, σχετικά με το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού των αιγοπροβάτων, που όπως μετέφερε η κυρία Μάνη, πλήττει και τους κτηνοτρόφους της Πιερίας, ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός, κύριος Πάρις Κουκουλόπουλος, τη διαβεβαίωσε, πως το υπουργείο σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθεί συνεχώς την πορεία του φαινομένου, δίνοντας λύσεις ανάλογες με την κάθε περίπτωση. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κύριος Υπουργός, οι συμπολίτες μας κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους κτηνιάτρους, όταν τα ζώα τους παρουσιάζουν τα συμπτώματα του ιού, ενώ επίκειται και η πραγματοποίηση ελέγχων κατά περιοχή, για τη διαπίστωση τυχόν μείωσης της παραγωγής γάλακτος των ζώων, που έχουν ήδη πληγεί από τον ιό.