Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Φυλακίστηκε προληπτικά και ο Κασιδιάρης (όλα τα έγγραφα)

(έχει ανανεωθεί) 
Υπενθυμίζω ότι για την ώρα δεν έγινε καμία δίκη και δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση που να επιβάλει ποινή φυλάκισης στον Κασιδιάρη ή στους υπόλοιπους 8 συναδέλφους του. Όλοι τους φυλακίστηκαν (τιμωρήθηκαν) … προληπτικά και ερωτώ: 

- όταν θα δικαιωθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πόσο θα τους πληρώσουμε ;;; 
- για τα διαδοχικά πραξικοπήματα γιατί δεν έχει συλληφθεί (επαφτοφόρο) κανείς ;;;

Από το star.gr:
Στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατήθηκαν ή κρατούνται ακόμα οι συνάδελφοί του, οδηγήθηκε και φυλακίσθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.
Πρόκειται ουσιαστικά για τον χώρο που διαμορφώθηκε αρχικά για να φυλακισθούν οι πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου, για να χρησιμεύσει στη συνέχεια για την «φιλοξενία» των τρομοκρατών της 17ης Νοέμβρη (σε παρακείμενα κελιά φυσικά) και χρησιμοποιείται τώρα και για τους χρυσαυγίτες βουλευτές.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο ένατος διαδοχικά βουλευτής της Χρυσής Αυγής (μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Χρήστο Παππά, τον Γιάννη Λαγό, τον Γιώργο Γερμενή, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον Νίκο Κούζηλο και τον Στάθη Μπούκουρα) που προφυλακίζεται μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα αδικήματα εις βάρος στελεχών του κόμματος, στις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Πάντως ο συνήγορος του Κασιδιάρη Νίκος Αντωνιάδης (ο οποίος αντικατέστησε αιφνιδιαστικά τον μέχρι τώρα δικηγόρο του κ. Σαράκη) δήλωσε σήμερα ότι εντός πέντε ημερών θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης στο δικαστικό συμβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ :
(λέει ότι συλλαμβάνεται λόγω νόμιμης κατοχής 2 κυνηγετικών όπλων) 
Ευρωεκλογές 2014: Αίτηση εξαίρεσης υποψηφίων ΝΔ, ΧΑ, ΕΛΙΑΣ και παντός υπόπτου έσχατης προδοσίας ( απορρίφθηκε με την απόφαση 65/2014. Απόσπασμα που αφορά την ΧΑ: ” … Μόνη η άσκηση ποινικών διώξεων για εγκληματικές πράξεις, χωρίς αμετάκλητη ποινική καταδίκη και συνακόλουθη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, δεν συνεπάγεται άρση της εκλογιμότητας του εμπλεκομένου προσώπου και δεν θίγει τη νομική θέση και τη θεσμική δράση του πολιτικού κόμματος, ως θεσμού, στο συνταγματικό κανονιστικό πλαίσιο, κατά τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ. 1 του Συντάγματος και 29 παρ. 1, ,2, 4 και 6 του ν. 3023/2002, για την υπηρέτηση της ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, στην οποία εντάσσεται και η συμμετοχή αυτού και των υποψηφίων τού 
συνδυασμού του σε εθνικές εκλογές ή ευρωεκλογές κατά τις οποίες προσφέρονται σε πολιτική αξιολόγησή τους από μέρους των πολιτών. όχι μόνο από το πρόγραμμά τους, αλλά και με την εικόνα που εμφανίζουν σε σχέση με την οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία τους μέσα στην κοινωνία (Α. Π. 590/2009).”

update 
ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΕΓΓΡΑΦΑ
Με μια δήλωση στην οποία καταγγέλλει ως φαιδρή της την δίωξη σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη ο συνήγορος του Νίκος Αντωνιάδης έδωσε στη δημοσιότητα, με εντολή του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής την απολογία του, τις πραγματογνωμοσύνες που κατέθεσε στο πλαίσιο της ανάκρισης αλλά και το σκεπτικό της προσωρινής του κράτησης. Όπως αναφέρει στην δήλωση του ο συνήγορος υπεράσπισης πρόκειται για μια «σαθρή σε βάρος του κατηγορία, η οποία κατασκευάστηκε με μοναδικό σκοπό να υπάρξει η δικονομική δυνατότητα στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν».
Δείτε τα σχετικά έγγραφα
Από news.gr

http://justiceforgreece.wordpress.com