Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Στοχευμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και άλλες παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν επτά άτομα για διάφορες παραβάσεις

Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και άλλων παραβάσεων σχετικά με την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής χθες (10.07.2014), συνελήφθησαν επτά άτομα από αστυνομικούς διαφόρων Αστυνομικών Υπηρεσιών που εποπτεύονται από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Χαλκιδικής, ήτοι:
  • δύο άτομα, εκ των οποίων ένας ημεδαπός και ένας υπήκοος Βουλγαρίας, για διάθεση προς πώληση προϊόντων (λουκουμάδες) χωρίς άδεια υπαίθριου π λανόδιου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή.
  • πέντε άτομα, εκ των οποίων τέσσερις υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας υπήκοος Σενεγάλης, για διάθεση προς πώληση διαφόρων μικροαντικειμένων και άλλων προϊόντων (τσάντες, γυαλιά ηλίου, κολιέ, βραχιόλια κ.α.) χωρίς άδεια υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή.
Κατασχέθηκαν προϊόντα παραεμπορίου τα οποία καταστράφηκαν συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.
Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.