Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ρεπορτάζ από τα ‘‘Γ’ Ολύμπια Παγκρατίου 2014’’

 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ «Αλκή»
‘‘Γ’ Ολύμπια Παγκρατίου 2014’’
           Με επιτυχία διεξήχθησαν οι Διεθνείς Διασυλλογικοί Αγώνες Παγκρατίου Αθλήματος «Γ’ Ολύμπια Παγκρατίου 2014» την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 στο Δ.Α.Κ. Λιτοχώρου “Πύρρος Δήμας”.

          Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το Σωματείο «Αλκή» υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος, με τη συμμετοχή της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και συνολικά 20 σωματείων : Α.Σ.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, Α.Σ. ΗΜΑΘΙΩΝ,  Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, Α.Σ. ΚΛΕΙΤΟΜΑΧΟΣ, Α.Σ. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΡΟΔΟΥ,  Α.Σ.  ΚΑΡΑΝΤΑΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, Α.Σ. ΟΡΦΕΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ, Α.Σ. ΙΩΝΑΣ,   Γ.Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΟΣ ,  Α.Σ.Μ.Α. ΓΕΦΥΡΑ,    Α.Σ. ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΣΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ,  Α.Σ.  ΠΥΞ-ΛΑΞ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ,  ΓΟΥ-ΣΟΥ ΚΟΥΑΝ, Α.Σ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ, Α.Σ. ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ,   Α.Σ. ΜΥΓΔΩΝ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ, Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ και φυσικά Α.Μ.Π.Σ. «Αλκή» ΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ και συνολικά 260 αθλητών.
     Αφού παρατάχθηκαν όλοι οι αθλητές ανά σωματείο, η προπονήτρια του σωματείου Ιωάννα Καραλέξη, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους, ευχήθηκε καλούς αγώνες μίλησε για το παγκράτιο και την πορεία του σωματείου στα πέντε χρόνια λειτουργίας του στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, βράβευσε τους  αθλητές που διακρίθηκαν σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα της χρονιάς που πέρασε. Το Σεπτέμβριο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα JU JITSU η Τσιουρλή Αικατερίνη-Ραφαέλα (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Παγκρατίου 2012) κατέκτησε 2 Χάλκινα Μετάλλια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JU JITSU o Χάνδρος Θεόδωρος κατέκτησε την 7η θέση. Ο ίδιος, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος μαζί με το Ρίζο Γεώργιο κατέκτησαν Χάλκινο Μετάλλιο. Επίσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος  η Φόλιου Μαρία (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Παγκρατίου 2012) κατέκτησε Χρυσό Μετάλλιο.
            Το 2014, για τη νέα αγωνιστική χρονιά, συμμετέχοντας στο πανελλήνιο κατάφεραν να προκριθούν στην Εθνική Ομάδα Παγκρατίου Αθλήματος η Φόλιου Μαρία (πανελληνιονίκης για 5η συνεχή χρονιά), ο Χάνδρος Θεόδωρος και η Τσιουρλή Αικατερίνη-Ραφαέλα (πανελληνιονίκες για 4η συνεχή χρονιά), ο Γιάννης Παπαγεωργίου-Σιαμήτρας  και ο Ρίζος Γεώργιος(πανελληνιονίκες για 2η συνεχή χρονιά), η Βλαχοπούλου Ειρήνη (Χρυσό),  ο Κόνιας Χαράλαμπος (Ασημένιο), η Χάνδρου Ευδοκία, η Γκούντα Νικολέτα και ο Νίτσιας Ιωάννης (Χάλκινο).
           Επίσης, ευχαρίστησε το Δήμο Δίου-Ολύμπου για την παραχώρηση του γηπέδου και τη βοήθεια για τη διοργάνωση των αγώνων, την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και τους παράγοντές της, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του τμήματος Κατερίνης για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, το γιατρό των αγώνων τον κ. Τζορντανίδη Βασίλειο, τους χορηγούς για την αμέριστη συμπαράσταση και τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους. Κυρίως όμως ευχαρίστησε τους αθλητές που ήρθαν για να τιμήσουν τα «Γ’ Ολύμπια Παγκρατίου 2014» αλλά κυρίως το Παγκράτιο Άθλημα.   
          Τα «Γ’ Ολύμπια Παγκρατίου 2014» τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού  Σοφία Ζουρζούρα,  εκπρόσωπος της  ΧΧΙV Ταξιαρχίας Τ.Θ. Λιτοχώρου, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας και ολυμπιονίκη Κουκοδήμου Κωνσταντίνου  Γραμματόσης Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος Νακάσης Αθανάσιος, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής ιστορικής έρευνας για το Παγκράτιο Κότσιαρης Βασίλειος, ο Υπεύθυνος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος της Ομοσπονδίας Παγκρατίου Παπαδόπουλος Βασίλης, γονείς και φίλοι του Παγκρατίου  Αθλήματος και των μαχητικών αθλημάτων.
             Οι  45 αθλητές του σωματείου που συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα
 ( Παλαίσματα, Παγκράτιο, Κάτω Παγκράτιο, Πολυδάμαντα και Πυξ-Λαξ), κατάφεραν να ξεχωρίσουν για άλλη μια φορά για το ήθος, την πειθαρχία, αλλά και για τις αθλητικές τους επιδόσεις. Συνολικά σε όλες  τις κατηγορίες απέσπασαν  43 Χρυσά,  39 Ασημένια  και 21 Χάλκινα Μετάλλια.

ΟΝΟΜΑ ΑΘΛΗΤΗ
ΜΕΤΑΛΛΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ, 3 ΧΑΛΚΙΝΑ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
1 ΧΡΥΣΟ
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
2 ΧΡΥΣΑ, 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΓΚΑΪΝΤΑΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
1 ΧΡΥΣΟ
ΓΟΚΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
 ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΖΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΖΑΡΚΑΝΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
 ΖΕΡΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
1 ΧΡΥΣΟ, 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΖΟΡΜΠΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
1 ΧΡΥΣΟ
ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
1 ΧΡΥΣΟ
ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
1 ΧΡΥΣΟ
ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΥΦΡΑΞΙΑ-ΚΟΡΙΝΑ
2 ΧΑΛΚΙΝΑ
ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΑΡΙΑ
2 ΧΡΥΣΑ
ΚΑΤΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
1 ΧΡΥΣΟ, 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ  
ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ –ΖΟΛΩΤΑ ΦΑΝΗ
1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ –ΖΟΛΩΤΑ ΝΕΦΕΛΗ
1 ΧΡΥΣΟ
ΚΛΙΤΣΙΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΚΟΛΩΝΙΑΡΗΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ
1 ΧΡΥΣΟ
ΚΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΚΟΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
2 ΧΡΥΣΑ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΛΕΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ, 2 ΧΑΛΚΙΝΑ
ΛΙΟΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΜΑΖΝΩΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΜΗΝΑΔΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
1 ΧΡΥΣΟ, 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
 ΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΜΠΑΤΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1  ΧΡΥΣΟ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΝΙΤΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΣΙΑΜΗΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 ΧΡΥΣΑ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΡΙΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2 ΧΡΥΣΑ, 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΡΙΖΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΣΒΑΡΝΑ ΕΛΕΝΗ
2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΤΟΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
2 ΧΡΥΣΑ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΤΡΟΪΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ
1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΤΣΙΟΥΡΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΡΑΦΑΕΛΑ
4 ΧΡΥΣΑ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΦΟΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
1 ΧΡΥΣΟ
ΦΟΛΙΟΥ ΣΟΦΙΑ
2 ΧΡΥΣΑ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2 ΧΡΥΣΑ, 2 AΣΗΜΕΝΙΑ
ΧΑΛΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΝΑ
1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΧΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
2 ΧΡΥΣΑ
ΧΑΝΔΡΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
1 ΧΡΥΣΟ
            Τα «Ολύμπια» αποτελούν πλέον θεσμό για το Λιτόχωρο και το απέδειξε το πλήθος αθλητών και θεατών που παρά τη ζέστη και τις δύσκολες εποχές που διανύουμε έδωσαν δυναμικό παρόν.
            Τους νικητές Παγκρατιαστές έστεφαν με κλαδί ελιάς όπως  γινόταν στην Αρχαία Ολυμπία κοπέλες ντυμένες Ιέρειες, δίνοντας μια εικόνα από την θαυμαστή αρχαιότητα και θυμίζοντάς μας την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Οι αγώνες κύλισαν ομαλά, χωρίς καθυστερήσεις, εντάσεις και τραυματισμούς, στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» όπως ταιριάζει άλλωστε στο καλύτερο άθλημα της Ολυμπίας όπως αναφέρεται από το Φιλόστρατο«…των εν Ολυμπίαι το κάλλιστον…»

            Ευχαριστούμε από καρδιάς τους χορηγούς των αγώνων:  OLYMPUS SPORT,  ΑΡΤΟΚΟΣΜΟΣ, ΓΡΑΒΑΝΗΣ Α.Ε., GOLD REAL ESTATE, ΗΛΕΚΤΡΑΓΟΡΑ ΖΑΜΑΝΗΣ, ΑΡΤΟΣ ΕΦΕΣΣΟΥ, GREEK  NATURAL, GIA BANAKI, SEASONS, ΑΙΓΑΙΟΝ, PAPPYS, TASOS, ΜΕΛΛΙΑ, ΑΜΒΡΟΣΙΑ, «ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ», ΝΕΤ ΗOUSE-KOYKIΩΤΗΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PARK,ΞΕΝΩΝΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, COVERS MAN FASHION, ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, «Ο ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ», ΜΟΛΟΣ, ART STUDIO ΦΑΤΟΥΡΟΣ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΗΣ-ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΚΑ-ΟΙL ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ, ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ, ΚΟΥΚΙ+ΡΕΒΥΘΙ και  τα SUPER MARKET ΒΕΛΕΝΤΣΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑRKET- Αφοί ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΜΥΤΙΚΑS-ΚΑΤΣΙΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ARISTA -ΚΑΤΣΑΡΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ.
         Επίσης, το σύλλογο «ΜΥΤΙΚΑΣ» Λιτοχώρου για τη διάθεση των στρωμάτων, το ανθοπωλείο του Ανδρέα Βάραγκα για τα άνθη και το στολισμό  και τα ARISTA MARKET στην Καρίτσα για τα εμφιαλωμένα νερά που διέθεσε για τους αθλητές.
       Το Δ.Σ. και η πρόεδρος του σωματείου Ρουμπιέ Αθηνά, συγχαίρουν την προπονήτρια Ιωάννα Καραλέξη, την ομάδα εθελοντών, τους προπονητές και τους ελλανοδίκες για την άψογη διοργάνωση, τους αθλητές για τις επιτυχίες τους και τους γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους και τους δίνουν τη χαρά να συμμετέχουν στους αγώνες.