Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ.μπροστάρισσες κοινωνικών και συνδικαλιστικών διεκδικήσεων

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....  Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ δικηγόρου  
Οι αντιστεκόμενες στην κυβερνητική βαρβαρότητα  καθαρίστριες ΥΠ.ΟΙΚ. μας δείχνουν τόν δρόμο.Η Κυβέρνηση δεν σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις.
Oi 397  εκδιωχθείσες και τεθείσες σε διαθεσιμότητα καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ που αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας, άσκησαν προσφυγή που έγινε δεκτή με απόφαση προσωρινά εκτελεστή του Μον Πρωτοδ.Αθηνών που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική τήν απομάκρυνση τους, που  το ελληνικό δημόσιο αρνήθηκε να εφαρμόσει.

 ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Τό ΥΠ.ΟΙΚ.αρνείται πεισμόνως να επαναπροσλάβει τις απολυθείσες καθαρίστριες που είχαν δικαιωθεί στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, άσκησε ενώπιον του Αρείου Πάγου  Αναίρεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που τις δικαίωνε , που προσδιορίσθηκε για τον Σεπτέμβριο 2014 και εν τω μεταξύ ευδοκίμησε η Αιτηση Αναστολής εκτέλεης με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων  του Ελληνικού Δημοσίου  που συζητήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Πολιτικό Τμήμα,Τμήμα Αναστολών του Αρείου Πάγου ,που εμποδίζει την επαναπρόσληψη τους,δηλ. την εκτέλεση της απόφασης του ΜονΠρωτοδ. Αθηνών, έκρινε ότι από την μισθοδοσίαiα των καθαριστριών θίγεται σε περίοδο οικονομικής,δημοσιονομικής στενότητας το δημόσιο συμφέρον,που κατά το σκεπτικό του υπέρκειται του δικαιώματος στην εργασία που προστατεύεται από το Σύνταγμα..,οτι σε περίοδο δημοσιονομικής πειθαρχίας το ατομικό συμφέρον δεν είναι  ψηλότερα του κοινού συμφέροντος ανεξάρτητο απο την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής και οτι τέλος στα πλαίσια αυτης της στενής διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων δεν τίθεται σε κίνδυνο το θέμα της κατάργησης των οργανικών θέσεων τους.
Εν ολίγοις σκέφθηκε ο Α.Π. με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά στήν απόφαση του, αν επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες που αντιμετωπίζονται με τόν πλέον βάναυσο και απαξιωτικό τρόπο από την ευθυνόφοβη,αντιλαϊκή και αντιδημοκρατικά φερόμενη  Κυβέρνηση που κρύβεται πίσω από δικαστικές αποφάσεις, και λαμβάνουν τα 3/4 του μισθού τους,των νόμιμων αποδοχών τους χωρίς να εργάζονται, θα ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο, αυτό είναι το σκεπτικό της αναπάντεχης αεροπαγειτικής απόφασης που ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί,πλην όμως έχει διαρρεύσει στα ΜΜΕ  και τα  social media που ορισμένα εξ αυτών χλευάζουν και κατασυκοφαντούν  ενορχηστρωμένα,χυδαία μιλώντας για δήθεν υψηλούς,εξωπραγματικούς μισθούς τις δοκιμαζόμενες, διαπομπευόμενες, διωκόμενες καθαρίστριες και φθάνουν στο έσχατο σημείο δημοσιογραφικής αντιδεοντολογίας και μέγιστης  απρέπειας ,όπως εν προκειμένω η επονείδιστη,ελεγχόμενη από την Κυβέρνηση  ΝΕΡΙΤ, να υποστηρίζουν  διαστρεβλώνοντας   απροσχημάτιστα την αλήθεια στο  κίβδηλο και κατασκευασμένο,υπαγορευμένο δελτίο ειδήσεων τους  οτι δήθεν επιτέθηκαν στα ΜΑΤ που είχαν εξαντλήσει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κάθε μέτρο και φέρθηκαν με βιαιότητα στις διαμαρτυρόμενες και αγρια ξυλοκοπηθείσες  καθαρίστριες. 
Πρόκειται λοιπόν για μνημονιακή υποχρέωση ή για κυβερνητική επιλογή που παραπέμπει σε  εργασιακό μεσαίωνα και δείχνει αυταρχισμό και παγκοσμιοποίηση στην σκληρότερη έκφανσή του.
Ο Α.Π ανεξάρτητα ελπίζουμε,ανεπηρέαστα από την ασκούμενη κυβερνητική οικονομική πολιτική  θα κρίνει το Σεπτέμβριο 2014 αν οι καθαρίστριες θα επανατοποθετηθούν και η εκδοθησόμενη απόφαση θα αποτελέσει νομολογία,μπούσουλα για άλλες συναφείς δίκες απολυμένων.