Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ"

Το Σάββατο 05 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Ανδρομάχης

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»

Το 3ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων διοργανώνει το Σάββατο 05 Ιουλίου στις 21:00, στο
δημοτικό σχολείο Ανδρομάχης, ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ». Νωρίτερα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους Κρήτες πεσόντες στην Πιερία (κατά τον Μακεδονικό Αγώνα), στον ιερό ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ανδρομάχη. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, η πομπή που θα σχηματιστεί θα κατευθυνθεί συνοδεία των μουσικών οργάνων και χορευτικών τμημάτων, στο χώρο του Ανταμώματος, για την έναρξη της εκδήλωσης.

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς πρωταγωνιστεί το εξαιρετικό μουσικό σχήμα: «ΜΑΔΑΡΙΤΕΣ», αποτελούμενο από τους δεξιοτέχνες της αυθεντικής κρητικής μουσικής:
Δημήτρη Μακρυδάκη (Λύρα)
Αντώνη Κυπριωτάκη (Λαούτο)
Σταύρο Ντούρο (Λαούτο)

Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος όλα τα επίλεκτα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, ενώ συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του (αδελφοποιημένου με τον Σύλλογο Κρητών «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»), Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης Παναγία Σουμελά.

Παράλληλες εκδηλώσεις: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΓΗΣ».

«Όταν πριν τρία χρόνια ξεκινούσαμε τη διοργάνωση του Ανταμώματος θέσαμε ως στόχο να καταστήσουμε την συγκεκριμένη εκδήλωση – θεσμό. Πιστεύουμε ότι σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για θεσμό. Σημαντικό μερίδιο σε αυτή την επιτυχία οφείλουμε στον κόσμο της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής – ο οποίος στήριξε και στηρίζει  έμπρακτα τόσο την συγκεκριμένη,  όσο και όλες τις εκδηλώσεις μας. Προσκαλούμε και φέτος τα μέλη και τους φίλους μας σε ένα δυναμικό κρητικό γλέντι, όπου θα πρωταγωνιστήσει ο πλούτος και η εκφραστικότητα της κρητικής παράδοσης» τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή το 3ο  Αντάμωμα, ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» Κων/νος Μανιουδάκης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.