Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

11ος Μαραθώνιος Ολύμπου - Από το Δίον στον Όλυμπο και τερματισμός στο Λιτόχωρο

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δ.Δίου-Ολύμπου
 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΙ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ OLYMPUS MARATHON
Ο Δ.Θεοδωρακάκος και πάλι νικητής στον 11ο Μαραθώνιο Ολύμπου 2014

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ, ΜΕ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

Με χρόνο 4.48’.06’’ ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος είναι και φέτος ο μεγάλος νικητής του 11ου Μαραθωνίου Ολύμπου στον οποίο συμμετείχαν 664 αθλητές (τερμάτισαν 491). Στον περσινό 10οΜαραθώνιο Ολύμπου ο Θεοδωρακάκος είχε πραγματοποιήσει καλύτερο χρόνο και συγκεκριμένα είχε διανύσει την ίδια απόσταση με 4.44’.54’’.

Ο Ορεινός Μαραθώνιος Ολύμπου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 στον δήμο Δίου-Ολύμπου, με εκκίνηση από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, ανάβαση στον Όλυμπο και τερματισμό στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου.
Μετά τον Θεοδωρακάκο, δεύτερος ήρθε ο Jancek Bokoc με χρόνο 5.01’.57’’, τρίτος ο Adrian Alexandru Bostan με χρόνο 5.07’.10’’, τέταρτος ο Έλληνας Άρης Τσίπης με χρόνο 5.18’.08’’, πέμπτος ο Νικόλαος Σιδερίδης με χρόνο 5.23’.10’’ ενώ την πρώτη εξάδα συμπληρώνει οΑλέξανδρος Φωτιάδης, με τον ίδιο χρόνο, δηλαδή 5.23’.10’’.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγιναν οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες, κατά κατηγορίες, από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου, από τους αντιδημάρχους Γιώργο Φαρμάκη και Σοφία Ζουρζούρα, από εθελοντές, χορηγούς καθώς και από στελέχη τουOlympus Marathon.

Στο πλαίσιο του 11ου Μαραθωνίου Ολύμπου έγιναν και παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, έγινε επίδειξη Παγκρατίου αθλήματος- jiu-jitsu και Okinawa Karate από το αθλητικό σωματείο "Αλκή", επίδειξη judo από τους αθλητές του συλλόγου «Μύτικας»  Λιτοχώρου, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου ενώ παρουσιάστηκε και το μουσικό παραμύθι «Σίδερ» από τη θεατρική ομάδα Α.Π! του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η λήξη των παράλληλων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με το αφιέρωμα στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου σε σκηνοθεσία Χρύσας Μπάρα αλλά και με την παρουσίαση χορών Latin, ευρωπαϊκών, ελληνικών, μοντέρνων και μπαλέτο από το «Χοροθέατρο Ολύμπου» σε διδασκαλία Γιώργου Πίνου.