Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Αυτό είναι το «έξυπνο σπίτι» που σχεδιάζει η Apple (Photos)

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... onlycy.com
To iPhone δεν είναι ένα απλό κινητό. Ή, μάλλον, δεν θα είναι για πολύ καιρό ένα απλό κινητό, αλλά περιλαμβάνει πλήθος άλλων δυνατοτήτων που θα επεκτείνονται και εντός
του σπιτιού.

Η Apple ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναπτύξει μια πλατφόρμα λογισμικού η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει -μέσω του κινητού του- όλες τις οικιακές συσκευές που υπάρχουν εντός της οικίας του.Εικόνα από το μέλλον; Πλέον, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει στο άμεσο... παρόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Apple πρόκειται να ανακοινώσει την εν λόγω πλατφόρμα λογισμικού μέσω της οποίας θα είναι εφικτός ο έλεγχος των «έξυπνων» και συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο οικιακών συσκευών, του οικιακού φωτισμού και των συστημάτων ασφαλείας. Οι Financial Times υποστηρίζουν ότι η πλατφόρμα θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο συνέδριο προγραμματιστών WWDC, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (2-6 Ιουνίου), στο Σαν Φρανσίσκο.

apple iphone remote


Οι δυνατότητες του iPhone και του iPad θα είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς θα υπάρχει και άμεση διασύνδεση με το Apple TV το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε επίπεδο hardware μέσα στο έτος. Η πλατφόρμα «Έξυπνο Σπίτι» θα επιτρέπει την αναγνώριση συσκευών προερχόμενων από τρίτους κατασκευαστές και θα εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία τους. Ορισμένοι από τους «τρίτους» κατασκευαστές αναμένεται να είναι και οι Dropcam (οικιακά συστήματα ασφαλείας), Philips και Nest.

Εικάζεται ότι το «Έξυπνο Σπίτι» θα μπορεί να συνεργαστεί με την τεχνολογία Bluetooth για ορισμένες λειτουργίες αυτοματισμού, ενώ ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι στο επόμενο iPhone θα υπάρχει ενσωμάτωση της τεχνολογίας NFC η οποία επίσης θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη για τον έλεγχο οικιακών συσκευών.Φυσικά η ραγδαία είσοδος της Apple στον τομέα της οικιακής τεχνολογίας αναμένεται να δημιουργήσει νέα κόντρα με τους εταιρείες Samsung και LG Electronics που με τη σειρά τους διαθέτουν μια ολόκληρη γκάμα «έξυπνων» οικιακών συσκευών και εφαρμογών.

image-620x400

Παράλληλα, θα ενταθεί και ο ανταγωνισμός με την Google η οποία μετά την εξαγορά της Nest φάνηκε να στρέφεται και αυτή προς το συγκεκριμένο κομμάτι της αγορά.

img 5722-copy


iefimerida.gr