Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Γιάννης Καλτσάς - Δήλωση Υποψηφιότητας ως Ευρωβουλευτή με το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Σοσιαλιστικό Κόμμα
 ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΤΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
ΩΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

               Ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το νεοϊδρυθέν Σοσιαλιστικό Κόμμα και Επικεφαλή του τον Στέφανο Τζουμάκα, μου δίνετε η ευκαιρία να αγωνιστώ για μια Ελλάδα, όπου θα συμμετέχει στα
γενόμενα της Ευρώπης, σαν ισότιμος εταίρος μέσα από την συνεργασία και την αλληλεγγύη των λαών της.
 Ως αληθινοί Σοσιαλιστές, οραματιζόμαστε μια Ευρώπη των λαών και όχι μια Ευρώπη των λίγων και εκλεκτών.
Οραματίζομαι την Ευρώπη σαν μια ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ όπου οι αποφάσεις, θα βγαίνουν με την συμμετοχή του λαού μέσω των Δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων τους. Μια Κοινωνία που όλοι μαζί θα πορεύονται προς την πρόοδο και την ευημερία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συνεργασία, αλληλοκατανόηση και αλληλεγγύη. Αυτή την Ευρώπη θέλουμε και για αυτή θα παλέψουμε.

Ιωάννης Καλτσάς
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα


Βιογραφικό σημείωμα:

               Γεννήθηκα στην Περίστα Ναυπακτίας όπου και έμαθα τα πρώτα μου γράμματα. Συνέχισα στο Γυμνάσιο Θέρμου Τριχωνίδας και από την 3η Γυμνασίου μετανάστευσα στις ΗΠΑ. Αφού αποφοίτησα από το Λύκειο, συνέχισα τις σπουδές μου στο CITY UNIVERSITY OF NEW YORK, QUEENS COLLEGE όπου αποφοίτησα με Πτυχίο στις Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες.
               Στην επαγγελματική μου καριέρα ασχολήθηκα και ασχολούμαι έως και σήμερα με τις επιχειρήσεις.
               Στην κοινωνική δράση σαν Φοιτητής διετέλεσα:
·        Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων των Πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης και έλαβα μέρος σε όλα τα φοιτητικά κινήματα, ενάντια στους πολέμους και στις φυλετικές διακρίσεις.
·        Πολύ νέος εντάχτηκα στο ΠΑΚ, ενάντια στην Ελληνική Χούντα των Συνταγματαρχών και μετέπειτα στο ΠΑΣΟΚ όπου διετέλεσα Γραμματέας Τοπικής οργάνωσης και Μέλος της Γραμματείας του Συντονιστικού των Οργανώσεων της Νέας Υόρκης.
·        Πρόεδρος Τμήματος ΑΧΕΠΑ που σκοπός είναι η προώθηση των Ελληνικών συμφερόντων στις ΗΠΑ, πολιτική παρέμβαση όπου χρειάζεται, οικονομική ενίσχυση στους αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα και άλλα φιλανθρωπικά έργα.
·        Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας ΗΠΑ και ΚΑΝΑΔΑ.
·        Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου των Αιτωλοακαρνάνων.
·        Ειδ. Γραμματέας της Ναυπάκτιας Αδελφότητας.
·        Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Περιστιάνων Αμερικής.

Τα τελευταία χρόνια αδρανοποιήθηκα από τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, απογοητευμένος από την πορεία που πήρε ως Κίνημα, μακριά από την Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.
Μαζί με τον π. Υπουργό Στέφανο Τζουμάκα αλλά και άλλους προοδευτικούς συντρόφους, πήραμε την πρωτοβουλία  ίδρυσης Σοσιαλιστικού Κόμματος το καλοκαίρι του 2013, όπου και έγινε πλέον επίσημα Κόμμα τον Μάρτιο του 2014 με το όνομα αυτού Σοσιαλιστικό Κόμμα. Είμαι Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Μέλος της Πολιτικής του Επιτροπής.
Ως Έλληνας της διασποράς στις ΗΠΑ, επισκέπτομαι την Ελλάδα συχνότατα παράλληλα με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και συμμετέχω ενεργά σε όλα τα τεκταινόμενα και στις δυο χώρες.