Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Οι δύο φάσεις της «ανάπτυξης» της χώρας, μια φάση για τον καθένα!

Οι δύο φάσεις της «ανάπτυξης» της χώρας, μια φάση για τον καθένα!

Γράφει ο Προκόπης Κωφός

Προσέξτε την σε εισαγωγικά εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών που ακολουθεί:


«…η λαϊκή ετυμηγορία καταδίκασε τις πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης και πρόβαλε την ανάγκη για αλλαγή που μπορεί να δώσει προοπτική, ότι οι πολίτες δε θα ανεχτούν άλλη αδιέξοδη λιτότητα - απαιτούν όμως μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση και το μήνυμα αυτό δε μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν». («Αυγή», 29/5/2014).

Το ενδιαφέρον με την τοποθέτηση αυτή είναι πως δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς από τις αναφορές στη «λιτότητα», την «ύφεση» και τη «συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση», αλλά του κ. Δασκαλόπουλου, πρώην προέδρου και νυν επίτιμου προέδρου του ΣΕΒ, των Ελλήνων Βιομηχάνων!

Φαίνεται πως την «ανάπτυξή» τους, την καπιταλιστική ανάπτυξη, δεν πρόκειται να τη γλιτώσουμε και τελικά θα την υποστούμε, την πρώτη της φάση μέσω της «λιτότητας» της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και τη δεύτερη μέσω της «συγκροτημένης εναλλακτικής πρότασης», της ενίσχυσης, της χρηματοδότησης και των έμμεσων και άμεσων επιδοτήσεων της «υγιούς επιχειρηματικότητας», του ΣΥΡΙΖΑ! Θα μας αποτελειώσουν!

Προκόπης Κωφός
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ