Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Σάντος: Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι

Ο Φερνάντο Σάντος λυπάται που δεν θα παίξει ο Ρονάλντο το Σάββατο και ξεκαθάρισε πως θέλει τον Φαλκάο στην Κολομβία. Γράφει από την Πορτογαλία ο Αλέξης Σωτηρόπουλος.


Το στίγμα του για το πρώτο φιλικό της Ελλάδας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στην Πορτογαλία το Σάββατο το βράδυ (21:30), έδωσε ο Φερνάντο Σάντος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε τόσο στην προετοιμασία της ομάδας ενόψει Βραζιλίας, ενώ ξεκαθάρισε πως θέλει ο Ρανταμέλ Φαλκάο να συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή της Κολομβίας.
Αρχικά, ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε για το ματς με την Εθνική της χώρας του, λέγοντας: «Είναι ένα φιλικό ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες. Περιμένουμε να δείξουμε ότι δείξαμε στις προπονήσεις. Η εντεκάδα που θα κατεβάσουμε θα είναι πιο κοντά σε αυτή που έπαιξε με την Ρουμανία στα μπαράζ, παρά σε αυτή που θα παρατάξουμε στο Μουντιάλ».
Όσον αφορά τις απουσίες της Πορτογαλίας, εξέφρασε τη λύπη του: «Τα προβλήματα της Πορτογαλίας είναι διαφορετικά από τις Ελλάδας. Οι Πορτογάλοι δεν θα έχουν τον Ρονάλντο, τον Πέπε και τον Κοεντράο. Είναι κρίμα που δεν θα παίξουν σε ένα ματς γιορτή. Εμείς θέλαμε να παίξουμε απέναντι στην καλύτερη δυνατή Πορτογαλία και είναι κρίμα που δεν θα γίνει αυτό. Είναι κρίμα και για τον κόσμο. Από την άλλη εμείς έχουμε άλλα προβλήματα. Έχουμε τους παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν σταματήσει καιρό τις προπονήσεις και θέλουμε να τους βάλουμε σε ανταγωνιστικό ρυθμό. Και από την άλλη έχουμε τους υπόλοιπους που έχουν κόπωση. Η απουσία των τριών της Πορτογαλίας δεν την κάνει ασθενέστερη ομάδα».
Αναφορικά με τον όμιλο του Μουντιάλ, ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε: «Ο όμιλος του Μουντιάλ είναι συγκροτημένος. Είναι τέσσερις ισοδύναμες ομάδες. Στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Τα όνειρα δεν έχουν... ταβάνι. Πάντα πίστευα οτι ο όμιλος είναι ισορροπημένος. Έχω δει πολλά ματς της Κολομβίας χωρίς τον Φαλκάο και είναι εξίσου αποτελεσματικοί. Εμείς θέλουμε να παίξει ο Φαλκάο για να είμαστε ακόμη περισσότερο συγκεντρωμένοι».
Στη συνέχεια, του ζητήθηκε να κάνει μία σύγκριση της τωρινής ομάδας, με αυτή που κατέκτησε το Euro πριν από 10 χρόνια: «Από τότε είναι μόνο ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης. Πολύ σημαντικοί παίκτες όμως για εμάς. Από τότε αλλάξαμε πράγματα στο αγωνιστικό μας στιλ, αλλά κρατήσαμε τα θετικά», ενώ για το γεγονός οτι η Πορτογαλία τα βρίσκει... σκούρα απέναντι στην Ελλάδα, τόνισε: «Η Ελλάδα είναι σταθερά στην 10η θέση και είναι πάντα στους ισχυρούς στις κληρώσεις. Οι Πορτογάλοι το 2004 έλεγαν ποια Ελλάδα, αλλά είμαι σίγουρος οτι ο Μπεν δεν σκέφτεται έτσι. Ξέρει οτι αξίζει σεβασμό και δύσκολα χάνει. Η Πορτογαλία θα κυνηγήσει ένα θετικό αποτέλεσμα».
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια περί ενδιαφέροντος της Μπενφίκα για τον Κώστα Μανωλά, απέφυγε να απαντήσει, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης που εκπροσώπησε τους παίκτες δεν δίστασε να πει: «Η επιλογή του Μανωλά είναι καλή για την Μπενφίκα», ενώ όσον αφορά για το Euro 2004 είπε: «Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Αύριο είναι ένα δυνατό φιλικό τεστ και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε να δούμε σε τί κατάσταση είμαστε γιατί έχουμε αρκετές ημέρες πριν το Μουντιάλ».
Όσον αφορά το όμιλο του Μουντιάλ, είπε: «Η Κολομβία είναι το φαβορί του ομίλου, αλλά οι άλλες τρεις έχουν ίδιες πιθανότητες και θα δώσουν την μάχη για την πρόκριση είτε ως πρώτες, είτε ως δεύτερες», ενώ όταν του ζητήθηκε η άποψή του για τον Φερνάντο Σάντος, τόνισε: «Είναι εργατικός. Με επιτυχημένη πορεία. Θα λείψει από την Εθνική, αλλά η ζωή συνεχίζεται και ελπίζω οτι θα βρούμε κάτι αντάξιο για να συνεχίσει την πορεία της ομάδας».







http://www.gazzetta.gr/