Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

"Τώρα ο καθένας εξ ημών ας τραβήξει το σχοινί σε όποια μεριά τον βολεύει!" Του Αναστάσιου Αλχαζίδη

Στον απόηχο των αυτοδιοικητικών αλλά κυρίως των Ευρωεκλογών για τις οποίες ουδείς λόγος έγινε επί της ουσίας λόγο των επίπλαστων και ψεύτικων " διλημμάτων " που
ετέθησαν κυρίως από τα κόμματα εξουσίας και μετά και τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα  νομίζω , πως ο καθένας από εμάς όσο και αν προσπαθήσει δεν θα μπορέσει να δώσει η να πάρει απαντήσεις .

Στην προσπάθειά μου να μπορέσω να καταλάβω τι ακριβώς γίνετε έπεσε στην αντίληψή μου ένα πολύ εύστοχο και σοφό κείμενο του μεγάλου Πόντιου πολιτικού Λεωνίδα Ιασωνίδη που μέσα από το αθάνατο ποντιακό πνεύμα και τον δυνατό ρητορικό λόγο που τον χαρακτήριζε σε σχετικά ερώτηση του τι είναι " Δίλημμα " έδωσε την εξής απάντηση με τον πλέων απλό αλλά παραστατικό τρόπο :

"Ακούστε να λέγω σας ντο εν το δίλημμα" .
"Πέρωμεν έναν σκοινίν. Περάζουμ' α ας σο στόμαν και βγάλουμ' ατό ας σον κώλον! Σ' εμπρός το μέρος δένουμεν έναν σκατόν! Σ' οπίς πα το μέρος δένουμεν έναν αγγούρ'! Συρτς να εβγάλτς το σκατόν ας 'σο στόμας, εμπέν' το αγγούρ' σον κώλος! Συρτς να εβγάλτς το αγγούρ' ας σον κώλος, εμπέν το σκατό 'σο στόμας! Αρ' ατό εν το δίλημμα!"

Αυτό νομίζω πως δίνει τις απαντήσεις σε όλα αυτά που έγιναν το τελευταίο διάστημα αλλά κυρίως σε αυτό που  μένει  από το  αποτέλεσμα των πολιτικών εξελίξεων .  

Τώρα ο καθένας εξ ημών ας τραβήξει το σχοινί σε όποια μεριά τον βολεύει !

Αλχαζίδης Αναστάσιος