Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Πρωταρχικό μέλημα της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία η ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού»

Με το εκλογικό αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου ο κόσμος της Βόρειας Πιερίας έδειξε την εμπιστοσύνη του στον συνδυασμό μας και στο πρόγραμμά μας.
Τις μέρες πριν την ψήφο της 2ης Κυριακής, που θα σφραγίσει την επιλογή πολιτικής για την
επόμενη 5ετία στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, οφείλουμε να εμβαθύνουμε στις βασικές αρχές και προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία, των οποίων η στήριξη με μεγάλη πλειοψηφία θα ανοίξει τον δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης για τον τόπο μας.
Ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες της πολιτικής μας, όπως έχουμε τονίσει σε κάθε ευκαιρία, είναι η Κοινωνική Πολιτική. Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει καταλυτικά με έργα και δράσεις , κάνοντας πράξη το όραμα για μια ανοιχτή κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια κοινωνία συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης.
Σε ένα δήμο όπως ο δικός μας, με μειωμένες διεξόδους απασχόλησης για τους νέους αλλά και το 30% του πληθυσμού μας να αποτελείται από άτομα  της  3ης ηλικίας (10% πάνω από τον εθνικό μέσο όρο), η κοινωνική πρόνοια και η κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να θεωρούνται φιλανθρωπικές δράσεις αλλά θεσμοθετημένη υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης . Για αυτό δεν παύουμε να τονίζουμε ότι οφείλουμε να στηρίξουμε και να εξελίξουμε τις υπάρχουσες κοινωνικές  δομές και πολιτικές, ώστε να επιτευχτεί   το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα  στην αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Προτεραιότητά μας είναι να στηριχθούν και όπου χρειάζεται να επεκταθούν οι υπηρεσίες των ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικών Σταθμών αλλά και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΔΑΡΗΣ

Θέλουμε να επικρατήσουν οι σύγχρονες αντιλήψεις που χαρακτηρίζουν πολιτικές που αφορούν στη δομή και την οργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών.
Θέλουμε να εφαρμόσουμε μια ενεργητική παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου , σε διαρκή συνεργασία με την ίδια την κοινωνία και λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες και προτεραιότητες.
Προγραμματίζουμε Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, με υπηρεσίες που θα παρέχονται από τις υπάρχουσες αλλά και νέες δομές κοινωνικής φροντίδας. Άλλωστε, η ΔΗΚΟΙΝΕ κατάφερε  ήδη και  πραγματοποιεί πολλαπλές δραστηριότητες στον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας και παράλληλα  κατάφερε να είναι οικονομικά αυτάρκης και ανεξάρτητη.
Μερικές από τις δράσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία είναι οι εξής:
  • Αξιόπιστη καταγραφή σε κάθε οικισμό του Δήμου των άπορων ,των  αναξιοπαθούντων ,και των οικογενειών που έχουν πληγεί από την ανεργία. Η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, την Εκκλησία, τις δημοτικές  παρατάξεις  και τους πολίτες όπου με την εφαρμογή ενός αξιόπιστου, αντικειμενικού και διαφανούς σχεδίου, θα εντοπίσουν οι κοινωνικές ομάδες , οι οικογένειες ή  τα άτομα που χρήζουν βοήθειας και  στήριξης.
  • Ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου – Κοινωνικού Ιατρείου .
  • Ενίσχυση και βελτίωση υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας με τη δημιουργία νέων δομών κοινωνικής φροντίδας, όπως η καθημερινή διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες με συντονισμό των φορέων κοινωνικής μέριμνας του Δήμου
  • Στήριξη και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αιγινίου με περισσότερες ειδικότητες γιατρών , σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και αναβάθμιση των Αγροτικών Ιατρείων
  • Βελτίωση κτιριακών υποδομών και λειτουργίας των ΚΔΑΠ κ.λ.π, διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους και άρση του καθεστώτος εργασιακής ανασφάλειας
  • Οργάνωση του Δήμου σε θέματα επικοινωνίας και υποδομών προσβασιμότητας ευπαθών κοινωνικών ομάδων για εύκολη συναλλαγή και εξυπηρέτησή τους από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου αποτελούν στήριγμα των πολιτών στην κρίση που διανύουμε. Πρωταρχικό μέλημα της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία η ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και για το σύνολο των δημοτών».