Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Προσφυγή του Παναγιώτη Ηλιόπουλου κατά του “παραδικαστικού κυκλώματος” που λυμαίνεται την Ελληνική Δικαιοσύνη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος που βρίσκεται παράνομα προφυλακισμένος στα κελιά της Τιμής κατέθεσε προσφυγή κατά του παραδικαστικού κυκλώματος που λυμαίνεται
την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του συνήγορου υπεράσπισης του Συναγωνιστή Παναγιώτη Ηλιόπουλου:

Την 17.1.2014 κατατέθηκε από το Γραφείο μου, κατ’ εντολή του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Παναγιώτη Ηλιόπουλου, μήνυση κατά των Ανακριτριών κ. Ιωάννας Κλάπα - Χριστοδουλέα και κ. Μαρίας Δημητροπούλου - Ανδρεάδου, και κατά του Εισαγγελέα Εφετών κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ άρθρο 259 Π.Κ., η οποία, κατά τη μήνυση, συνίσταται στο γεγονός ότι η προφυλάκιση των Βουλευτών Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Γεωργίου Γερμενή και Ευσταθίου Μπούκουρα, οι οποίοι απολογήθηκαν (και προφυλακίστηκαν) στις 11.1.2014 (οι δύο πρώτοι) και στις 12.1.2014 (ο τρίτος), είχε προαποφασιστεί ήδη από τις 9.1.2014, δεδομένου ότι η κ. Κλάπα υπέγραψε το «συμφωνούμε» στις προφυλακίσεις, τόσο στις 11.1. όσο και στις 12.1. κάτω από την προγενεστέρως τεθείσα ημερομηνία 9.1. Κατά τη μήνυση, θέμα παραδρομής λόγω κόπωσης δεν υφίσταται, διότι η ίδια «παραδρομή»  δεν περιορίστηκε στις 11.1.2014, μετά το πέρας της απολογίας των δύο δύο πρώτων Βουλευτών, αλλά επαναλήφθηκε και την επομένη ημέρα της 12ης Ιανουαρίου 2014, μετά το πέρας της απολογίας και του τρίτου Βουλευτή. Η μήνυση τέθηκε στο αρχείο με διάταξη της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κ. Δήμητρας Πατσουράτη.

Ήδη χθες κατατέθηκε η υπ’ αριθμ. 82/2014 προσφυγή του κ. Ηλιόπουλου προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, στην οποία καταγγέλλεται α) ότι οι (κατά την ποινική δικονομική ορολογία) ύποπτοι τελέσεως παράβασης καθήκοντος συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί, αντίθετα στην πάγια δικαστική πρακτική, δεν κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, β) ότι η κ. Εισαγγελέας που αρχειοθέτησε την υπόθεση δεν έδωσε καμία εξήγηση και δεν δικαιολόγησε την επανάληψη της «παραδρομής» της 9.1. και στις 12.1., «υποθέτοντας» ποιές θα ήταν οι εξηγήσεις των μηνυθέντων, οι οποίοι, όμως, επαναλαμβάνω, ουδέποτε κλήθηκαν οι ίδιοι να τις παράσχουν, γ) ότι κατ’ ουσίαν επανέλαβε την επίσης ελλιπή «αιτιολογία» περί παραδρομής και κοπώσεως μόνον για τις 11.1. του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, μία εβδομάδα μετά την κατάθεση της μήνυσης, στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή στις 24.1.

Με την προσφυγή τίθεται και ένα μείζονος σημασίας ζήτημα αναφορικά με την αξιοπιστία και το κύρος της διενεργηθείσης προκαταρκτικής, καθώς επισημαίνεται από τον προσφεύγοντα Βουλευτή, ότι «παρότι σε άλλη ποινική υπόθεση, πολύ μικρότερης σημασίας και σπουδαιότητας, η Εισαγγελέας κ. Δήμητρα Πατσουράτη, που έθεσε τη μήνυση στο αρχείο, είχε δηλώσει ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων της, καίτοι δεν είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα εξαίρεσής της, επειδή ο τότε υπογράφων τη μήνυση δικηγόρος, ο οποίος είναι υπογράφων και της παρούσας εγκλήσεως μου, είχε υποβάλει στο παρελθόν μήνυση σε βάρος του συζύγου της Νικολάου Ζαγοριανού (κρίνοντας προφανώς πως το γεγονός αυτό συνιστούσε σπουδαίο λόγο για την εξαίρεσή της από την άσκηση των καθηκόντων της), το δε Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του έκανε αποδεκτή τη δήλωση αποχής, παρά ταύτα, εν προκειμένω προχώρησε κανονικότατα στη διερεύνηση της εν λόγω ποινικής υπόθεσης. Πραγματικά αδυνατώ να αντιληφθώ τί άλλαξε και πλέον η εν λόγω εισαγγελική λειτουργός έκρινε πως δεν κωλύεται στην άσκηση των καθηκόντων της».

Τέλος, στο «μετά ταύτα» της προσφυγής αναφέρονται επί λέξει τα εξής:
{Μετά ταύτα Έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι εγκαλούμενοι έχουν τελέσει σε βάρος μου το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

ΖΗΤΩ

Να γίνει δεκτή η παρούσα προσφυγή μου κατά της υπ’ αριθμ. 12Δ/2014 απορριπτικής διάταξης της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών, και να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των εγκαλουμένων για τη σε βάρος μου παράβαση του άρθρου 259 Π.Κ., άλλως να διαταχθεί συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να κληθούν οι μηνυθέντες και να «δικαιολογήσουν» (επιτέλους) την επανάληψη της αυτής  «παραδρομής» και την 12η Ιανουαρίου 2014, και εν συνεχεία να ασκηθεί η δέουσα και επιβεβλημένη ποινική δίωξη.

Όλη η Ελλάδα, μετά από όλα όσα έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα, αναμένει από τον/την κ. Εισαγγελέα Εφετών που θα χρεωθεί την προσφυγή μου, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να διασώσει το κύρος της Εισαγγελικής Αρχής και της Δικαιοσύνης και να πράξει σύμφωνα με το καθήκον του/της}.

Αθήνα, 14 Μαΐου 2014
Νίκος Ι. Αντωνιάδης