Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η Νιόβη Παυλίδου στην Πέλλα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Νιόβη Παυλίδου: Οφείλουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα

Η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια αποτελεί έναν από τους άμεσους στόχους του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» καθώς
συμβάλει στην εξωστρέφεια και διασφαλίζει την ύπαρξη θέσεων απασχόλησης. Τη θέση αυτή διατύπωσε η υποψήφια Περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου κατά τη σημερινή της επίσκεψη στην Πέλλα.
Η κα Παυλίδου, η οποία συνοδευόταν από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχι Πέλλας Κική Παπαδάκη και τους υποφήφιους περιφερειακούς συμβούλους Πέλλας Λίτσα Μακρίδου, Ματθαίο Ορφανίδη, Γεύση Παπαδοπούλου, Κατερίνα Γιαννούση ξεκίνησε την περιοδεία της από τα Γιαννιτσά όπου επισκέφθηκε τη μονάδα παραγωγής κομπόστας, γλυκών και μαρμελάδας COVITA SA. Πρόκειται για μία εταιρία η οποία βασίζεται αποκλειστικά σε εξαγωγική δραστηριότητα προϊόντων κερασιού, ροδακίνου και σταφυλιού, ενώ είναι μία από τις τέσσερις μονάδες, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που ασχολούνται με την επεξεργασία κερασιού μαρασκίνο.


Ο Ιταλός ιδιοκτήτης Φράνκο Αβιτάμπιλε εξήγησε στην κα Παυλίδου ότι η εταιρία του, δυναμικότητας 500 εργαζομένων, δραστηριοποιείται στα Γιαννιτσά από το 1989 και, ακόμη και σήμερα, δεν αντιμετώπισε προβλήματα με την κρίση.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» επισκέφθηκε, στη Σκύδρα, το συσκευαστήριο μήλων, ροδάκινου, αχλαδιού, ακτινιδίου του βορειηπειρώτη Γιώργου Σούλτσε, επίσης με ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε έντονα την υποστήριξη από τη  πολιτεία υγιούς επαγγελματικού περιβάλλοντος  στον τομέα της μεταποίησης τονίζοντας ότι «θα πρέπει να δημιουργηθεί μητρώο επαγγελματιών με καθαρή επιχειρηματική πορεία, χωρίς δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, χωρίς ακάλυπτες επιταγές. Βασική προϋπόθεση, όμως, όπως υπογράμμισε, είναι να στηρίζονται από την πολιτεία».
Στη συνέχεια η κα Παυλίδου με το κλιμάκιο του συνδυασμού συζήτησαν  σε καφέ της πλατείας της Σκύδρας την πορεία του προεκλογικού αγώνα ενώ συνομίλησαν με φίλους και κατοίκους της περιοχής.
Το πρωί η κα Παυλίδου είχε μια σειρά συνεντεύξεων μία εκ των οποίων δόθηκε στο κτήριο του ΟΤΕ στο τμήμα όπου είναι διευθύντρια η υποψήφια του συνδυασμού Γεωργία (Ζέτα) Παπαδοπούλου.