Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εκλογές Μαΐου 2014: Πώς και ποιους να ψηφίσουμε!

Εκλογές Μαΐου 2014: Πώς και ποιους να ψηφίσουμε!

Γράφει ο Προκόπης Κωφός,
υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

  
Σ’ αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να επαναληφθούν οι αστοχίες του παρελθόντος. Μέχρι τώρα ψηφίζαμε ως δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, υποστηριχτές κομμάτων, συντηρητικοί, προοδευτικοί, μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί, ευρωπαϊστές, αντιευρωπαϊστές, υπέρ του ευρώ, κατά του ευρώ, υπέρ της «ελεύθερης αγοράς», κατά της «ελεύθερης αγοράς», ως φιλελεύθεροι, δημοκράτες, πολίτες, εθνικιστές, πατριώτες, ως ιδεολόγοι των διαφόρων ιδεολογιών, ως συγγενείς ή ως φίλοι όσων διεκδικούσαν αξιώματα, ως εκλιπαρούντες για έναν διορισμό ή μια εκδούλευση από αυτούς που είχαν τον έλεγχο των καταστάσεων. Μέχρι τώρα ψηφίζαμε με βάση την άποψη που διαμορφώναμε από τις συζητήσεις, τις αντιπαραθέσεις, τις υποσχέσεις, τις πολιτικές που μας πρότειναν, χωρίς να μπορούμε να ελέγξουμε αντικειμενικά αν αυτά που μας έλεγαν ανταποκρίνονταν στα καλώς εννοούμενα συμφέροντά μας που απορρέουν από την κατάστασή μας και τη θέση μας στην κοινωνία.

Η σημερινή κατάσταση της χώρας και των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών γενικότερα, ο καπιταλιστικός μεσαίωνας στον οποίο έχουν εισέλθει οι καπιταλιστικές κοινωνίες, η υποβάθμιση του επιπέδου ζωής και διαβίωσης στην οποία οδηγούμαστε, η απώλεια ζωτικών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως η σταθερή και μόνιμη δουλειά που εξασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής που ανταποκρίνεται στις σημερινές παραγωγικές δυνατότητες των κοινωνιών του εικοστού πρώτου αιώνα, η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης, η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης που σχετίζονται άμεσα με το επίπεδο της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας, όλα αυτά μας υποχρεώνουν να βάλουμε στην άκρη όλα τα παραπάνω με βάση τα οποία αξιολογούσαμε μέχρι τώρα τις καταστάσεις και τα τεκταινόμενα γύρω μας και να τα δούμε όλα όσα συνδέονται με τη ζωή μας και την κατάστασή μας από την αρχή και σε άλλη βάση.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για τους ανθρώπους της εργασίας είναι να βάλουμε στην άκρη όλα αυτά με βάση τα οποία πορευόμασταν μέχρι τώρα και να σκεφτούμε και να δράσουμε διαφορετικά. Ας σκεφτούμε, ας δράσουμε και ας ψηφίσουμε όχι με βάση την άποψή μας, αυτή διαμορφώνεται από αυτά που μας λένε, από τα δικά τους δεδομένα, παίζουμε σε ξένο γήπεδο, στο δικό τους, αλλά με βάση τα δικά μας δεδομένα, με βάση τα δεδομένα της δικής μας ζωής, αυτά τα δεδομένα που γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Ας σκεφτούμε, ας δράσουμε και ας ψηφίσουμε όχι γενικά για το καλό της χώρας για το οποίο μας καλούν να κάνουμε ακόμα και  θυσίες, αλλά για το καλό το δικό μας, γιατί όταν εμείς ως εργαζόμενοι θα είμαστε καλά, τότε και η χώρα θα είναι καλά, θα προοδεύσει, θα προκόψει και θα προάγει τον πολιτισμό! Ας σκεφτούμε, ας δράσουμε και ας ψηφίσουμε όχι με βάση την άποψή μας, αλλά με βάση αυτό που είμαστε, ας σκεφτούμε, ας δράσουμε και ας ψηφίσουμε ως εργαζόμενοι, ως άνεργοι, ως αγρότες, ως επαγγελματίες, ως αυτοαπασχολούμενοι, ως δημόσιοι υπάλληλοι, ως νέοι. Αυτό είναι που πρέπει πρώτιστα να κάνουμε! Αυτό είναι η αληθινή ανατροπή! Αυτή είναι η άκρη του νήματος για να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε, να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι και παραγωγοί όλου του πλούτου που παράγεται στη χώρα, να πάρουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια και να πάψουμε να είμαστε έρμαια των καταστάσεων. Και τώρα, στις εκλογές του Μαΐου, ας κάνουμε την αρχή, ας ψηφίσουμε αυτούς που μας καλούν με βάση αυτό που είμαστε, ως εργαζόμενους, ως άνεργους, ως αγρότες, ως επαγγελματίες, ως αυτοαπασχολούμενους, ως νέους. Ας ψηφίσουμε Λαϊκή Συσπείρωση! Ας ψηφίσουμε ΚΚΕ!

Προκόπης Κωφός

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δίου-Ολύμπου με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης της υποψήφιας Δημάρχου Κατερίνας Κουρίτα