Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η ΝΙΟΒΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΙΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ HUMANS

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Η Νιόβη Παυλίδου κοντά στους νέους
Την ανάγκη να ενθαρρύνουμε τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά για να καταφέρουν να αλλάξουν τη δική τους ζωή επισήμανε η επικεφαλής του
συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου. Μιλώντας σε εκδήλωση του Ομίλου Νέων, Επιστημόνων και Επαγγελματιών HUMANS, στο πλαίσιο του Money Show, με θέμα «η συμμετοχή των νέων στα κοινά» η κα Παυλίδου τόνισε ότι η ανεργία και η αβεβαιότητα έχουν «τσακίσει» τους νέους ανθρώπους και τους έχουν απωθήσει από την ενασχόλησή τους με την πολιτική.
«Οι περισσότεροι έχουν στρέψει την πλάτη τους στο πολιτικό σύστημα και έχουν επιλέξει την εύκολη λύση της ισοπέδωσης. Ωστόσο είναι αναγκαίο να πείσουμε όλα αυτά τα νέα παιδιά ότι μόνο αν ενεργοποιηθούν οι ίδιοι, αν αποφασίσουν να υπερβούν την οργή ή το θυμό τους, θα μπορέσουν να πλάσουν τη ζωή τους όπως εκείνοι την επιθυμούν» υπογράμμισε η υποψήφια περιφερειάρχις Νιόβη Παυλίδου.
Παράλληλα αναφέρθηκε στον τρόπο που έχουμε οργανώσει την κοινωνία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να μην αφήνουμε στα νέα παιδιά περιθώρια να «ανασάνουν» αφού η καθημερινότητά τους είναι γεμάτη από ποικίλες ευθύνες που δεν τους επιτρέπουν να διαθέτουν ελεύθερο χρόνο.
Στην εκδήλωση των HUMANS, μέσα από ιδιαίτερα ζωηρή συζήτηση, αναζητήθηκαν οι λόγοι που έχουν οδηγήσει τους νέους στην αδιαφορία, ενώ διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα περιθώρια ανάπτυξης των μηχανισμών προσέγγισης των ανώνυμων νέων παιδιών.