Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν συγχώρησα ποτέ τον Α. Σαμαρά γιατί ανέκοψε την πορεία της Ελλάδας»

«Δεν συγχώρησα ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά για το έγκλημα που έκανε να ανακόψει την πορεία της Ελλάδας», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε πως, «η Ελλάς θα ήταν αλλιώτικη αν είχαμε τερματίσει την
θητεία μας», αναφερόμενος στην απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησής του το 1993 (δυο βουλευτές προσχώρησαν στην ΠΟΛΑΝ του κ. Σαμαρά).
Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο κυπριακό τηλεοπτικό δίκτυο ΡΙΚ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποκάλυψε, πάντως, ότι στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 ψήφισε τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, «εκείνη την ώρα πίστευα -και νομίζω σωστά- ότι έπρεπε πάση θυσία να αποφύγουμε να πέσει η Ελλάς σε ακυβερνησία».
 «Δεν θέλω να κάνω κριτική στον πρωθυπουργό, διότι είναι ευαίσθητες οι στιγμές και δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα» πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του, ενώ εκτίμησε ότι «τα δύο μεγάλα κόμματα θα βγουν εξασθενημένα από τις εκλογές».

Όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση της, και τα αίτιά της, παρατήρησε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι πολλά χρόνια ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, με δανεικά».