Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... my-pillow-book
Καιγότανε πέρσι το καλοκαίρι η κυρά-Φράου μας και δεν ήθελε να χάσει τις ψήφους των Γερμανών στις εκλογές του περασμένου φθινοπώρου.  Έτσι, είπανε οι φίλοι μας οι Γερμανοί στον υπάλληλό τους, αυτόν που παριστάνει τον υπουργό των Οικονομικών της Ψωροκώσταινας εκείνο το αμίμητο, «Γιάννη, Ξέχνα το!».  Και το ξέχασε το κούρεμα ο Γιάννης, τι να έκαμε ο άνθρωπος?

Καίγεται και τώρα η κυρά-Φράου μας και δε θέλει ούτε ετούτη τη φορά να χάσει αυτή και το κόμμα της, τις ψήφους των  Γερμανών στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Γιατί θα τις χάσει τις ψήφους, αν μάθουν οι ψηφοφόροι της, πόσο θα τους κοστίσει κατά κεφαλή, η πτώχευση της Ελλάδας. 

Διότι ως γνωστόν, μετά το διεθνές πάρτι με επίκεντρο τα ελληνικά ομόλογα που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν και να κερδηθούν περιουσίες, το μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου της ελληνικής πτώχευσης πέρασε στο χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που έμεινε κατά το σχέδιο με τον μουτζούρη. Και πια είναι  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα? Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Δεν θα τους αρέσει καθόλου, όταν μάθουν τα νέα!

Όχι ότι έχει καμιά σπουδαία σημασία ποιοι και πόσοι από την κάθε παράταξη θα πάνε στην Ευρωβουλή ή τα σούρτα-φέρτα τους και το υπέροχο πάρτι που θα ζήσουν  οι εκλεκτοί για μια πενταετία, από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο και τούμπαλιν. Όχι, καμία σπουδαία σημασία για τις δικές μας ζωές, μόνο για τις ζωές αυτών που θα τιμήσομε με την ψήφο μας τις δικές τους ζωές και των συμβούλων τους και των άλλων παρατρεχάμενων. 

Διακοσμητικό όργανο είναι και η Ευρωπαϊκή Βουλή, κάτι σαν τη δική μας Βουλή, κακή η ώρα, τα τελευταία χρόνια. Όλα γίνονται στην Ευρώπη, ας το πούμε απλοϊκά για να καταλαβαινόμαστε, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όπως γίνεται τούτον τον καιρό και στην Ελλάδα. Άλλο ένα άχρηστο όργανο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτσι όπως λειτουργεί.

Αλλά βρε αδελφέ, είναι θέμα γοήτρου να κερδίζονται οι εκλογές, όσο ασήμαντες κι αν είναι, ως εκ τούτου πρέπει να κερδηθεί κι άλλος χρόνος στο θέμα της επίλυσης του ελληνικού χρέους. Ίσως, εν τω μεταξύ, να διαβάσουμε στα ψιλά των εφημερίδων για μερικές εκατοντάδες αυτοκτονίες ακόμα. Ίσως, εν τω μεταξύ, μερικοί καρκίνοι σε πρώιμο στάδιο, να εξελιχθούν χωρίς ίαση. Θα μας τα δείξουν αυτά οι μελλοντικοί δείκτες θνησιμότητας. Δε χάλασε ο κόσμος, εφόσον διακυβεύεται το γόητρο του ευρωπαϊκού ιερατείου. Μαζί διακυβεύεται και το γόητρο των ανάξιων να διαχειριστούν τα τρέχοντα ζητήματά μας, ντόπιων υπαλλήλων αυτού του ιερατείου, αλλά αυτοί είναι αναλώσιμοι, καθ' οδόν για το ειδικό δικαστήριο.


 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ