Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Μήπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος τυγχάνει “ειδικής μεταχείρισης” από ορισμένους δικαστικούς ;;

Στις 18 Φεβρουαρίου 2014 ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής δικογραφία κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για παραβάσεις του νόμου περί Κρατικών Απορρήτων και άλλα κακουργήματα του Π.Κ. ακόμη και για Εσχάτη Προδοσία
.
Παράνομα γιατί διεβιβάσθη στην Βουλή από τον Αρειο Πάγο σαν να μπορούσε να εφαρμοστεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Ομως στο άρθρο 1 παρ. 3 του νόμου αυτού (3126/2003) αναφέρεται συγκεκριμένα ότι αν όταν έγινε το αδίκημα ο αναφερόμενος δεν ήταν υπουργός ή μέλος κυβέρνησης τότε ο νόμος ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ αλλά χειρίζεται την υπόθεση η Τακτική Δικαιοσύνη.
Αντικανονικά γιατί στον κανονισμό της Βουλής (άρθρο 153) αναφέρεται ότι η Βουλή έχει τέτοια αρμοδιότητα μόνον για αδικήματα που ετελέσθησαν κατά την άσκηση των καθηκόντων υπουργών ή μελών κυβερνήσεως.
Ο Ευ. Βενιζέλος στις 17/1/2013 όταν ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι έχει ακόμη και εκείνη την στιγμή στην κατοχή του Κρατικά Απόρρητα και μάλιστα για να καταλυσει με την βοήθεια του Στρατού μελλοντικά το Πολίτευμα αν το επιθυμήσει, ήταν ΜΟΝΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ και αρχηγός του κόμματος. 
Δεν κατείχε θέση υπουργού ή μέλους Κυβερνήσεως από το 2011 έως τις 25/6/2013.
Επιπροσθέτως τα Κρατικά Απόρρητα που ομολόγησε ότι ακόμη είχε (στις 17/1/2013) στην κατοχή του τα είχε πάρει (προφανώς παράνομα) μετά την αποχώρησή του από την θέση του Υπουργού Αμύνης το 2009.
Μετά από ενέργειές μου προς την Βουλή των Ελλήνων, αφού η αναφορά για την δικογραφία αυτή είναι δική μου, η δικογραφία επεστράφη στον Αρειο Πάγο με ημερομηνία αποστολής της, όπως προφορικά έχω ενημερωθεί, στις 28/3/2014.
Αντίστοιχη ενημέρωση, γραπτή αυτή την φορά και με αριθμό πρωτ/λου Αρείου Πάγου 1314/21-3-2014, υπέβαλα και στον Εισαγγελέα Γεώργιο Παντελή και στην Προϊσταμένη Αρείου Πάγου κα Ευτ. Κουτζαμάνη για τις μη ορθές (παράνομες είναι το σωστό) ενέργειες τους με την αποστολή της δικογραφίας στην Βουλή και ζήτησα να ενεργήσουν για την επιστροφή της και πάλι στον Αρειο Πάγο.
Εχουν περάσει ΔΕΚΑ (10) ημέρες από τότε που διεβιβάσθη η δικογραφία κατά του Ευ. Βενιζέλου στον Αρειο Πάγο και ακόμη δεν έχει ζητηθεί τουλάχιιστον η άρση της ασυλίας τους , ούτε έχει κληθεί να καταθέση ενώπιον Ανακριτή για τις κατηγορίες που αναφέρονται στην δικογραφία η οποία έχει γίνει δεκτή από τον Αρειο Πάγο.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΥΤΗ? Η ήδη απαράδεκτη καθυστέρηση διεκπεραίωσης της υπόθεσης από τότε που κατετέθη η αρχική αναφορά στις 18/1/2014 στο Τ.Α. Ωρωπού και στην ΓΑΔΑ (13 μήνες μέχρι να φτάσει στον Αρειο Πάγο), η περίεργη “καθυστέρηση” να φτάσει από την ΓΑΔΑ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών (24 ημέρες για διαδρομή 5 λεπτών) δεν είναι αρκετές????
ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ιδίως ο Ευ. Βενιζέλος τυγχάνουν “ειδικής μεταχείρισης” από ορισμένους δικαστικούς (τους οποίους σίγουρα δεν αρμόζει να αποκαλούμε Δικαστικούς Λειτουργούς) οι οποίοι εκθέτουν ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ την Ελληινική Δικαιοσύνη?
Εμείς έχουμε απολύτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά ορισμένοι υπάλληλοί της μας δημιουργούν ερωτηματικά με τις καθυστερήσεις σε θέματα που άκπτονται της ασφαλείας του Κράτους και του Πολιτεύματος.
Με τιμή
Παντελής Γιαμαρέλλος
pantg@otenet.gr

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΘΕΙΣΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣΕ ΒΟΥΛΗ15-2-2014

Με εκτίμηση,
Παντελής Γιαμαρέλλος | pantg@otenet.gr


ΣΧΟΛΙΟ:
Ο νόμος περί (αν)ευθύνης υπουργών είναι πραξικοπηματικώς και δεν πρέπει να εφαρμοστεί ποτέ. Όσο για την έτσι αποκαλούμενη βουλευτική ασυλία, αυτή απλά παρέχει μια ενισχυμένη ελευθερία έκφρασης του βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του και τίποτα άλλο. Δείτε σχετικά τις αποφάσεις που εξέδωσε το ΕΔΑΔ στις 2 υποθέσεις Agostino Cordova κατά της Ιταλίας αλλά και την απόφαση κατά της Ελλάδας που εκδόθηκε στην υπόθεση Συγγελίδη.
Άλλωστε, και οι βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης, πριν αναλάβουν τα καθήκοντα ορκίζονται να είμαι πιστόι στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους ( που συμφωνούν με αυτό ) κλπ 


http://justiceforgreece.wordpress.com