Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μαγειρέματα για τη καρέκλα του δημάρχου στον δήμο Πύδνας Κολινδρού?

Μας πληροφόρησαν για μία είδηση, την οποία σας μεταφέρουμε με πάρα πολλές επιφυλάξεις:


Υποψήφιος δημάρχος του δήμου Πύδνας Κολινδρού φέρεται να διαπραγματεύεται με άλλον υποψήφιο του ίδιου δήμου, θέσεις και αρμοδιότητες... Για δύο μας λένε οι πηγές μας, αλλά δεν αποκλείεται και άλλο πρόσωπο.
Θα μου πείτε που είναι το κακό? Αφού τελευταία βλέπουμε στην πολιτική συμμαχίες που πρωτύτερα ούτε καν θα φανταζόμασταν.
Επίσης η εκλογική περιφέρεια του δήμου Πύδνας Κολινδρού δεν προσφέρεται για πολλούς υποψηφίους δημάρχους, αφού χρειάζεται συστράτευση πολλών υποψηφίων συμβούλων και ο πληθυσμός της δεν είναι ανάλογος. Οπότε καλώς συνεργάζονται.

Το όλο θέμα είναι καθαρά πιο πολύ ηθικό, αλλά και πολιτικό. Με την έννοια ότι δε μπορείς να περνάς στον κόσμο ότι παλεύεις να κάνεις κάτι διαφορετικό από όσα βλέπουμε καθημερινά στην πολιτική και από την άλλη εν αγνοία των πολιτών του δήμου να διαπραγματεύεσαι εκ του ασφαλούς μία ή περισσότερες θέσεις σε καίρια πόστα του δήμου Πύδνας Κολινδρού ή και κάθε δήμου της χώρας μας. Πιστεύουμε ότι μία τέτοια σκέψη δεν είναι συμβατή με την ηθική διάσταση του θέματος.
Υποκειμενική η θέση μας....
Διότι αν είναι να μην αλλάξουμε και την ηθική πλευρά που χαρακτηρίζει αυτή τη στιγμή τον δήμο, τότε δε χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα... Ας μείνουμε σε ότι έχουμε. Θα αντέξουμε κι άλλο...

Εν κατακλείδι, εάν αληθεύουν όλες αυτές οι φήμες για τα πρόσωπα και τα γεγονότα, θα προκαλέσουν την έντονη δυσαρέσκειά μας. Δεν είναι κανενός είδους απειλή αυτό, απλώς θα είναι μία πραγματικότητα που δε θα μπορέσουμε να την αποδεχτούμε.

Ευχόμαστε το σημερινό πέρασμα του νέου Μητροπολίτη Πιερίας από τους δρόμους του δήμου μας, να αφήσει και κάτι σε μας, από αυτό που τον χαρακτηρίζει, όπως ακούμε καθημερινά σε δελτία τύπου και αναφορές....

Σημείωση
Οι επιφυλάξεις μας πηγάζουν από το γεγονός ότι τα πρόσωπα που εμπλέκονται σ' αυτά τα σχόλια, τα σεβόμαστε και τα εκτιμάμε ιδιαίτερα και μας φαίνεται πολύ δύσκολο να επέλθουν σε τέτοιου είδους συμβιβασμούς.  Δηλαδή δύσκολο να πιστεύουμε ότι όλα γίνονται για μια, δυο, τρεις καρέκλες του δήμου μας.