πρόσφατη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.
Στην έκθεσή της η βρετανική ΜΚΟ, που διαχειρίζεται 423 κέντρα διανομής τροφίμων σε όλη τη χώρα, επισημαίνει ότι παρά την οικονομική ανάκαμψη, 913.000 Βρετανοί χρειάστηκαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες επισιτιστική βοήθεια, έναντι 347.000 το 2012.
«Τον 21ο αιώνα είναι σοκαριστικό», σχολίασε ο πρόεδρος της Trussel Trust Κρις Μουλντ. «Όμως το πιο θλιβερό είναι ότι ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί παρά την κορυφή του παγόβουνου», πρόσθεσε.
«Δεν περιλαμβάνει αυτούς που κατέφυγαν σε άλλα συστήματα βοήθειας, αυτούς που ζουν σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν τράπεζες τροφίμων, αυτούς που ντρέπονται να πάνε σε αυτές και εκείνους, και είναι πολλοί, οι οποίοι τρώνε ολοένα και χειρότερα», υπογράμμισε ο Μουλντ.
Με μια επιστολή τους, η οποία βασίστηκε στην έκθεση του Trussel Trust, 36 αγγλικανοί επίσκοποι και περισσότεροι από 600 αξιωματούχοι της εκκλησίας ζήτησαν σήμερα από τη βρετανική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.
Βρετανικές χριστιανικές οργανώσεις ξεκίνησαν αυτό τον χειμώνα μια ευρεία εκστρατεία καταπολέμησης της πείνας. «Η μεταρρύθμιση στην παροχή κοινωνικών επιδομάτων, οι χαμηλοί μισθοί και η κατασπατάληση των τροφίμων έχουν καταστήσει τη Μεγάλη Βρετανία τον πεινασμένο της Ευρώπης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας End hunger fast, ο Κιθ Χέμπντεν.
«Στην πραγματικότητα η αύξηση των θέσεων εργασίας και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών μας θα επιτρέψουν σε πολλές οικογένειες να βγουν από τη φτώχεια», απάντησε μια εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εργασίας και Σύνταξης.
Το Λονδίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι το ποσοστό ανεργίας έπεσε για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια κάτω από το όριο του 7%.
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, η βρετανική κυβέρνηση συνασπισμού έχει προχωρήσει από το 2010 σε μια εις βάθος μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας με στόχο να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.
http://www.newsit.gr