Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε τον Σ.Π.Ε.Κ.Ο. Βροντούς

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... SFIX PRESS ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε τον Σ.Π.Ε.Κ.Ο.  Βροντούς

     Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με συνεταιρισμούς, παραγωγικούς φορείς και με αγρότες και κτηνοτρόφους της Πιερίας υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς, γνωστοποιώντας
στην αγροτική κοινωνία του Νομού μας το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας που αποτελεί μια σύγχρονη πρωτοβουλία του κορυφαίου πιστωτικού ιδρύματος της χώρας μας.

     Είναι μια αξιόλογη πρόταση που αποσκοπεί στην στήριξη αλλά και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού μας τομέα.

     Η αρχή των ενημερωτικών συναντήσεων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο Βροντούς του Δήμου Δίου - Ολύμπου, όπου ο Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Κατερίνης (πρώην Α.Τ.Ε.) Ζήσης Μπίλας μαζί με στελέχη του Καταστήματός του, παρουσίασαν τα συγκριτικά οφέλη και πλεονεκτήματα της Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας στο προεδρείο και τα μέλη του Σ.Π.Ε.Κ.Ο. Βροντούς Πιερίας.

      Ο κ. Μπίλας προλογίζοντας τη συνάντηση, επισήμανε ότι η επιλογή του Σ.Π.Ε.Κ.Ο. Βροντούς υλοποιήθηκε με γνώμονα τη δυναμική και το παραγωγικό έργο που διέπει τον παρολύμπιο συνεταιρισμό, ο οποίος δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στον τομέα της καπνοκαλλιέργειας. Παράλληλα έκανε γνωστές τις διαδικασίες γύρω από το Κεφάλαιο Κίνησης Αγροτών (Ανοικτό Δάνειο Αγροτών) που πλέον απλοποιούνται και γίνονται πιο ευέλικτα προς όφελος των αγροτών.

     «Το πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας που συντονίζει και χρηματοδοτεί η Τράπεζα Πειραιώς, καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος, εξασφαλίζοντας στους Έλληνες παραγωγούς την αναγκαία ρευστότητα, αλλά και τον εύρυθμο προγραμματισμό για την προμήθεια πρώτων υλών, αγροτικών εφοδίων, μηχανημάτων, ζωικό κεφάλαιο και ενέργεια», τόνισε ο κ. Μπίλας.

      Στη συνέχεια λαμβάνοντας το λόγο  ο Μιχάλης Κοκορότσκος αναφέρθηκε στις λειτουργικές διαδικασίες της πιστωτικής Συμβολαιακής κάρτας, από όπου μέσω της χρήσης της ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος θα έχουν στη διάθεσή τους τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις έγκαιρα, χωρίς υποθήκες και χρονοβόρες διαδικασίες.

      «Τα συνεργαζόμενα με την Τράπεζα καταστήματα αγροεφοδίων, τα πρατήρια καυσίμων, τα Α.Τ.Μ., αλλά και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βρίσκονται στη διάθεση των παραγωγών με αμφίδρομο όφελος. Η Τράπεζα Πειραιώς λειτουργεί ως εγγυητής, αλλά και ως ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, συμβάλλοντας ως καθοριστικός παράγοντας στην επανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας», είπε ολοκληρώνοντας την ενημέρωση ο κ. Κοκορότσκος.

       Στο διαδικαστικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και στην προώθηση του προϊόντος αναφέρθηκαν διεξοδικά οι υπάλληλοι του καταστήματος Θανάσης Θεοδώρου, Θόδωρος Τσιανόπουλος, Χρήστος Βούλγαρης και Γιάννης Σκορδάκης, επισημαίνοντας τους διακριτούς ρόλους του όλου εγχειρήματος γύρω από το τρίπτυχο παραγωγός - αγοραστής προϊόντος - συνεργάτης επιχειρηματίας.

       Χαρακτηριστικά οι κ. Σκορδάκης, Θεοδώρου, Τσιανόπουλος και Βούλγαρης στάθηκαν στο καθοριστικής σημασίας γεγονός ότι η Τράπεζα διαθέτει στους αγρότες και κτηνοτρόφους όλη την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους για την κάλυψη του κόστους παραγωγής, μάλιστα την περίοδο που τα χρειάζονται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει.

      Ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Σ.Π.Ε.Κ.Ο. Βροντούς Γεώργιος Νάτσιος υποδεχόμενος τους εκπροσώπους της Τράπεζας και τους συναδέλφους του, τόνισε ότι η εξέλιξη και οι απαιτήσεις των καιρών καθιστούν αναγκαία την διαρκή ενημέρωση και επιμόρφωση, ώστε οι παραγωγοί να συμμετέχουν ισότιμα και μάλιστα πρωτοπόρα αλλά και δυναμικά στην διαμόρφωση των νέων δεδομένων της αγροτικής και όχι μόνο αγοράς. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του ιδίου και των συντοπιτών του, γνωστοποίησε ότι επιθυμία όλων των αγροτών είναι οι ανάλογου ενδιαφέροντος ενημερώσεις να έχουν συνέχεια.

     Η επόμενη ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Α.Κ.Σ ΛΟΦΟΥ - ΜΗΛΙΑΣ στο Λόφο Πιερίας με τους τοπικούς παραγωγούς το απόγευμα της  Τετάρτης  2 Απριλίου 2014.