Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

«Κόσμημα» και «κύτταρο πολιτισμού» το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ Δ.Ι.Μ.Α.

«Κόσμημα» και «κύτταρο πολιτισμού» το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. κ. ΛΑΒΔΗΣ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ
ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ

Ως «κόσμημα» αλλά και ως «κύτταρο πολιτισμού και ιστορίας σε παγκόσμιο επίπεδο» χαρακτήρισε το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Αντιστράτηγος ε.α. 
κ. Λαβδής, κατά την επίσκεψη της Διοίκησης και μελών του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε εκεί.

Τους επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη υποδέχθηκαν στην είσοδο του Διεθνούς Ιδρύματος ο Γενικός Γραμματέας της Ανωτάτης Αρχής κ. Στέλιος Κυριμλής και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου κ. Ιωάννης Καζταρίδης. Οι απόστρατοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου, του περιβάλλοντος χώρου αλλά και του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου.

Αρχικά έγινε ξενάγηση στους χώρους της μόνιμης έκθεσης που είναι αφιερωμένη στο πρόσωπο και στην εκστρατεία του Μ.Αλεξάνδρου.

Στη συνέχεια, οι κύριοι Κυριμλής και Καζταρίδης απευθυνόμενοι προς τους αποστράτους αναφέρθηκαν στη νέα περίοδο που ανοίχθηκε για το Διεθνές Ίδρυμα, όπου η καινούργια Διοίκηση με Πρόεδρο τον κ. Διονύση Πασχάλη έδωσε ζωή και πνοή στο κτίριο με τις πολυποίκιλες αλλά και ποιοτικές δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί από το περσινό καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Ακόμη, αναφέρθηκαν στους σκοπούς του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου και στις προοπτικές του για το επόμενο διάστημα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε το Διεθνές Ίδρυμα ως «κύτταρο πολιτισμού και ιστορίας σε παγκόσμιο επίπεδο» αλλά και «κόσμημα της μεγάλης ιδέας του ελληνισμού», καθόσον, όπως τόνισε, έχει κερδίσει πλέον τον σεβασμό και την εκτίμηση σε παγκόσμια κλίμακα.

Επίσης, συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη για «το τεράστιο», όπως το χαρακτήρισε, «έργο που επιτελεί», ευχαρίστησε τους κυρίους Κυριμλή και Καζταρίδη για την ξενάγηση και, τέλος, επέδωσε και πλακέτα για την υποδοχή και φιλοξενία που έγινε στον Σύνδεσμο Αποστράτων Θεσσαλονίκης.

Ο Γραμματέας της Ανωτάτης Αρχής κ. Στέλιος Κυριμλής αφού ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Αποστράτων Θεσσαλονίκης για την παρουσία του στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, δήλωσε ότι η παρουσία του Προέδρου κ. Διονύση Πασχάλη στη λειτουργία του Ιδρύματος είναι πάρα πολύ θετική και αποδοτική αφού εκπληρώνεται έτσι η επιθυμία των Ομογενών να βλέπουν το Αλεξάνδρειο ανοιχτό και να λειτουργεί προς όφελος του ελληνισμού.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Θεσσαλονίκης Αντιστράτηγος ε.α. κ. Δημήτρης Λαβδής εντυπωσιάστηκε από τη λειτουργία του Ιδρύματος και γι αυτό υποσχέθηκε ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλει στην πραγματοποίηση πανελλήνιου συνεδρίου αποστράτων στο Αλεξάνδρειο.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ιωάννης Καζταρίδης δήλωσε: «Καλωσορίσαμε τους φίλους μας απόστρατους αστυνομικούς, τους ξεναγήσαμε στους χώρους του Αλεξανδρείου και τονίσαμε τους σκοπούς και τους στόχους του.

Είναι αλήθεια ότι το Αλεξάνδρειο αριθμεί βίο 20 ετών περίπου. Τώρα όμως με τη νέα προεδρία του κ. Διονύση Πασχάλη φιλοδοξούμε να νοηματοδοτήσουμε ακόμη περισσότερο, πιο βαθιά και πιο έντονα, τους σκοπούς του Ιδρύματος.

Φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουμε, όπως και τώρα, περιοδικές εκθέσεις, αλλά και να συγκροτήσουμε ένα πρόγραμμα σπουδών του Ιδρύματος. Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το Διεθνές Ίδρυμα Μ.Αλεξάνδρου ένα κέντρο γραμμάτων, μελετών και ερευνών γύρω από τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», επισήμανε ο κ. Καζταρίδης.


Τηλ: +302352021000