Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Συγχαρητήριο Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τον αγώνα ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Συγχαρητήριο Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,
κας Σοφίας Μαυρίδου
Το Ευ Αγωνίζεσθαι απέδειξαν και οι δύο εθνικές αποστολές

Η Πιερία για ακόμα μια φορά φιλοξένησε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Τα τελευταία χρόνια έχουν διοργανωθεί με μεγάλη επιτυχία αθλητικά γεγονότα και
δρώμενα σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Χθες στο Α’ Δ.Α.Κ. Κατερίνης, διεξήχθη μια εξίσου σημαντική αθλητική διοργάνωση που τιμά και προβάλει τον τόπο μας διεθνώς, με τη διοργάνωση του  ποδοσφαιρικού αγώνα για την προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων (για ποδοσφαιριστές ηλικίας μέχρι 21 ετών) UEFA EURO U21 μεταξύ των εθνικών αντιπροσωπιών της ΕΛΛΑΔΑΣ και της ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η ΕΠΟ ανέθεσε στην Ε.Π.Σ. Πιερίας να διοργανώσει τον αγώνα, ως δείγμα εμπιστοσύνης αλλά και αναγνώρισης της δυναμικής που αποδεδειγμένα διαθέτει η τοπική μας ένωση.
Κάθε αθλητική διοργάνωση αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της, πέρα από τη συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, την ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση, στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.
Οι αθλητές της γείτονος χώρας παρότι είχαν αριθμητική υπεροχή για περισσότερο από το ήμισυ του αγώνα, η ελληνική αντιπροσωπεία, αντιμετώπισε με το περίσσευμα της ψυχής και την απαράμιλλη τεχνική που διέθεταν οι αθλητές να αποσπάσουν τη νίκη με 2 – 1.
Ως θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα ήθελα να εξάρω το «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλους τους αθλητές – ποδοσφαιριστές, παρατηρητές, διαιτητές, τεχνικούς, κλπ το οποίο καταγράφηκε στο χθεσινό αγώνα.
Ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συγχαίρω ολόψυχα τα παιδιά μας, τους αθλητές μας, τους νέους μας, την ΕΠΣ Πιερίας, τους λοιπούς παράγοντες και τις τοπικές αθλητικές δομές και ενώσεις που στους δύσκολους καιρούς της κρίσης των αξιών που βιώνουμε, απέδειξαν σε όλους ότι ο αθλητισμός μπορεί να επιβραβεύει ποικιλοτρόπως, τόσο μέσα στα στάδια όσο και στις συνειδήσεις του κόσμου. Ο αθλητισμός αποτελεί στάση και τρόπο ζωής που ενώνει τους ανθρώπους.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στον Πρόεδρο της ΕΠΣ Πιερίας, κο Δημήτριο Ελευθεριάδη καθώς και σε ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Πιερίας, για την άριστη διοργάνωση η οποία εξασφάλισε την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες εφήβων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Συγχαρητήρια σε όλους που έχουν συμβάλλει ώστε και το ελληνικό νεανικό ποδόσφαιρο, αλλά και η στάση των ελλήνων φιλάθλων να αποτελέσουν έναν ακόμα πρεσβευτή διαφήμισης του Ελληνικού Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Πιερικής φιλοξενίας.

Σοφία Μαυρίδου
Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας της ΠΚΜ