Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Συζητείται μεθαύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης για όλες τις αρχικές κοινές υπουργικές αποφάσεις που κατάργησαν την ΕΡΤ Α.Ε. και θεμελίωσαν τη Δημόσια Τηλεόραση

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δημοβούλιο Πολιτών
Συζητείται μεθαύριο στις 09:30 στην αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του δικηγόρου της ΕΡΤ Α.Ε., Γιώργου Κόκκα και οι πρόσθετοι λόγοι αυτής (19 λόγοι ακυρώσεως) για όλες τις αρχικές κοινές υπουργικές αποφάσεις που κατάργησαν την ΕΡΤ Α.Ε. και
θεμελίωσαν τη Δημόσια Τηλεόραση. Θα προηγηθεί η εκδίκαση της αίτησης εξαιρέσεως κατά του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήρη Ρίζου, που υπέβαλε την 10η Ιανουαρίου 2014 ο ίδιος ως άνω δικηγόρος, ημέρα της 2ης αναβολής εκδικάσεως της υπόθεσης, για λόγους μεροληψίας του εις βάρος της ΕΡΤ Α.Ε.
Είναι σημαντικό να παρευρίσκονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ενεργοί πολίτες και εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ Α.Ε. κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Υπενθυμίζουμε ,δε, ότι κατά τη δικάσιμο της 10ης Ιανουαρίου 2014 ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας αποπέμθηκε βίαια με αστυνομική δύναμη από το κτίριο του ΣτΕ, προτού του επιτραπεί να εκφράσει την εναντίωσή του στη νέα αναβολή. Ο ίδιος επεδίωκε να αναδείξει τα τετελεσμένα που δημιουργούνται με τη συνέχιση της δήθεν προσωρινής λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης (Δ.Τ.) και της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. εις βάρος της ΕΡΤ Α.Ε., που έκλεισε παράνομα και αντισυνταγματικά, όπως θα αποδειχθεί στο ακροατήριο και με την παρατεινόμενη διατήρηση της προσωρινότητας της Δ.Τ. και την κατασπατάληση των πόρων της ΔΕΝ θα μπορέσει να λειτουργήσει η ΕΡΤ Α.Ε., ούτε να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση ακόμη κι αν δικαιωθεί από το ΣτΕ.
Σημειωτέον ότι το μείζον διακύβευμα της ίδιας δίκης είναι η δυνατότητα της Κυβέρνησης να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και μάλιστα χωρίς να τις υπογράφουν όλοι οι Υπουργοί αυτής και χωρίς να επικυρώνονται από τη Βουλή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Δηλαδή, κρίνεται αν θα μπορεί στο μέλλον οποιαδήποτε Κυβέρνηση να νομοθετεί αυθαίρετα χωρίς τη Βουλή για να «κουρεύουν» π.χ. τις καταθέσεις των Ελλήνων Πολιτών από τις τράπεζες ή οτιδήποτε άλλο απαιτούν οι ξένοι δανειστές στο προτεκτοράτο τους«(Δήθεν) Ελληνική Δημοκρατία». Το γεγονός αυτό ξεπερνά κατά πολύ την ίδια την υπόθεση της ΕΡΤ Α.Ε. και θα θιγεί ευθέως στη δικάσιμο της 7/03/2014 η κατάλυση του ελληνικού πολιτεύματος, που επιχειρείται ακόμη και με πράξεις εσχάτης προδοσίας, όπως ισχυρίζεται το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, που επίσης εκπροσωπεί ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας στη δίκη αυτή. Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας είχε εκπροσωπηθεί από τον ίδιο δικηγόρο και στην πρόσφατη μεγάλη δικαστική επιτυχία ενώπιον του Δ’ τμήματος του Αρείου Πάγου που έκρινε αντισυνταγματικό το χαράτσι της ΔΕΗ «ΕΕΤΗΔΕ», αντίθετα από ό,τι είχε κρίνει προηγούμενα το Συμβούλιο της Επικρατείας.