Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε σχολικό συγκρότημα στην Κατερίνη και δύο περιπτώσεις κλοπών υλικού της Δ.Ε.Η. στην περιοχή της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης περίπτωση κλοπής σε σχολικό συγκρότημα που έλαβε χώρα το έτος 2011 στην Κατερίνη.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός
υπηκόου Αλβανίας ηλικίας 22 ετών, για κλοπή.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 22χρονος τον Μάιο του έτους 2011, αφαίρεσε από σχολικό συγκρότημα εξοπλισμό (μεγάφωνα) άγνωστης χρηματικής αξίας.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 22χρονου, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών υλικού της Δ.Ε.Η. στην περιοχή της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους
Οι προαναφερόμενοι αφαιρούσαν καλώδια χαλκού από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η.
Κατασχέθηκαν καλώδια χαλκού και πλήθος εργαλείων και αντικειμένων που σχετίζονται με τις κλοπές
Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, δύο περιπτώσεις κλοπών υλικού της Δ.Ε.Η. που έλαβαν χώρα την 17.03.2014 στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής.
Συνελήφθησαν χθες (17.03.2014) στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί 33 και 37 ετών, για κλοπή. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ένας ημεδαπός 42 ετών, ως συνεργός τους.
Αρχικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17.03.2014, οι προαναφερόμενοι παραβίασαν τον μετασχηματιστή ενός υποσταθμού της Δ.Ε.Η. στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής προκαλώντας φθορές και αφαίρεσαν τα χάλκινα καλώδια, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο του 42χρονου.
Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι έγινε αντιληπτό από περιπολούντες αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής. Πραγματοποιήθηκε αστυνομικό σήμα στάσης στο ανωτέρω όχημα, πλην όμως αυτό δεν συμμορφώθηκε και ακολούθησε καταδίωξη και με τη συνδρομή αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Ύστερα από επισταμένη έρευνα το όχημα εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Κάτω Σχολαρίου.
Επίσης, κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, το πρωί της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν στην περιοχή της Καλαμαριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οι δύο από τους προαναφερόμενους και συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις άνδρες ενέχονται και σε άλλη, ίδια περίπτωση κλοπής σε υποσταθμό της Δ.Ε.Η. στην περιοχή των Συλλάτων Χαλκιδικής, που τελέστηκε επίσης την ίδια ημέρα.
Σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλώδια χαλκού, εργαλεία και λοιπά αντικείμενα, τα οποία σχετίζονται με τις δύο κλοπές.
Τα αφαιρεθέντα καλώδια χαλκού θα αποδοθούν σε αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ενώ το προαναφερόμενο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.