Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Καταργούνται τα επικυρωμένα αντίγραφα στις συναλλαγές με το Δημόσιο και άλλες διευκολύνσεις

 ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Καταργούνται τα επικυρωμένα αντίγραφα στις συναλλαγές με το Δημόσιο και άλλες διευκολύνσεις».
Τοποθέτηση της βουλευτού στην Ολομέλεια της Βουλής σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

            Η κυρία Μάνη-Παπαδημητρίου, στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για νομοσχέδιο
του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εστίασε στις θετικές του διατάξεις, όπως ότι καταργείται η υποβολή επικυρωμένων εγγράφων στις συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και ότι πλέον δεν θα δημοσιεύονται οι ισολογισμοί και οι τροποποιήσεις των καταστατικών των εταιρειών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ρυθμίσεις που απλοποιούν την καθημερινότητα των πολιτών.
Παράλληλα, θίγοντας το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων,  τόνισε πως την αξιολόγηση ζητούν και απαιτούν τόσο οι Έλληνες πολίτες, όσο όμως και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου. Απαντώντας δε στις αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, η βουλευτής του νομού μας ανέλυσε με επιχειρήματα γιατί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι απολύτως σύμφωνο με το Σύνταγμα της Ελλάδος, χωρίς να παραβιάζει διατάξεις του.
Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την εισήγησή της, η κυρία Μάνη-Παπαδημητρίου κάλεσε τους συναδέλφους της να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με αίσθημα ευθύνης να ψηφίσουν το σχέδιο νόμου, που καταπολεμά τη γραφειοκρατία και προτάσσει την αξιοκρατία.