Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η ιδρυτική διακήρυξη των αρχών και θέσεων της «Ώρα Δημιουργίας» του Δημήτρη Ζαφείρη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο τύπου και ενημέρωσης Δ.Ζαφείρη
Νέος αυτοδιοικητικός συνδυασμός για το Δήμο Πύδνας Κολινδρού
«Ώρα Δημιουργίας» από τον Δημήτρη Ζαφείρη

«Ώρα Δημιουργίας» είναι το όνομα του νέου αυτοδιοικητικού συνδυασμού για το Δήμο Πύδνας Κολινδρού με επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Δημήτρη Ζαφείρη.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος το απόγευμα της Τετάρτης 5 Μαρτίου 2014, μίλησε για τα προβλήματα της βόρειας Πιερίας, τους στόχους του συνδυασμού του, ενώ παρουσίασε και την ιδρυτική διακήρυξη των αρχών και θέσεων.
Τον κ. Ζαφείρη προλόγισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, δημοσιογράφος Απόστολος Λάγιος.

Η ιδρυτική διακήρυξη
Παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη των αρχών και θέσεων του συνδυασμού ο κ. Δημήτρης Ζαφείρης είπε:
«Από τα χρόνια της εφηβείας μου, ένιωθα την ανάγκη και την υποχρέωση να ασχοληθώ με τα κοινά. Ήθελα να ξέρω τι γίνεται γύρω μου, να είμαι ενήμερος για το τι συμβαίνει γύρω μου, να έχω λόγο, να έχω άποψη και γνώμη και κυρίως συμμετοχή. Από τα σχολικά συμβούλια, τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, τα μικρά τοπικά προβλήματα, αλλά και με την ενασχόληση με την τοπική και κεντρική πολιτική σκηνή.
Σήμερα 30 περίπου χρόνια μετά και βλέποντας την κατάσταση πανελλαδικά αλλά και τοπικά να έχει περιέλθει σε κατάσταση έντονου προβληματισμού και θα έλεγα αδιεξόδου, θαρρώ πως ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά. Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε στον τόπο τη διάθεση, την όρεξη, το μεράκι, τις δυνάμεις για το κοινό καλό.
Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τους νέους ανθρώπους να πάρουν τη σκυτάλη, να τους πείσουμε να αφήσουν τους αφορισμούς και την κριτική και να ενεργοποιηθούν.
Ενώνουμε μαζί με φίλους και γνωστούς τις ανησυχίες μας, τους στόχους μας, την φιλοσοφία για την ζωή μας και κάνουμε την προσπάθεια να διώξουμε τον κακό ανταγωνισμό, τη λάσπη, την διαπλοκή, το μίσος, τις μισαλλοδοξίες που κυριαρχούν στον πολιτικό στίβο.
Εμείς θέλουμε ομόνοια, σύμπνοια, συμπόρευση και την διαφορετικότητα στην άποψη.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως μόνο με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πάμε μπροστά και θα μοιράσουμε δίκαια το καρπούζι.
Πρέπει να χαράξουμε μια νέα πορεία γιατί τώρα είναι η ώρα για δημιουργία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά την γνώμη μας είναι η αδιαλλαξία, ο ξύλινος λόγος, η εμμονή στο παρελθόν, η μη αναγνώριση και διόρθωση λαθών, η πολιτική αμνησία των υποσχέσεων που προεκλογικά ρέουν άφθονες όπως και τώρα σίγουρα θα βλέπετε.
Οι προτάσεις απουσιάζουν, η συναίνεση, η συνεργασία σπανίζουν και αποστασιοποιημένοι σε ένα θολό τοπίο αποφεύγουμε τις ευθύνες.
Όμως, εμείς λέμε «φτάνει πια» με αδιαπραγμάτευτο στόχο, να ακούσουμε, να δεχτούμε, να αφουγκραστούμε τη γνώμη σας δεσμευόμαστε να σχεδιάζουμε, να υλοποιήσουμε και να υπηρετήσουμε ιδέες και ιδανικά.
Φιλοδοξούμε να ενώσουμε όλα τα τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα και να σκύψουμε στα προβλήματά τους.
Δεν σας λέμε κάτι περίεργο ή κάτι μακρινό διότι εμείς αυτό κάνουμε πολλά χρόνια τώρα στην καθημερινότητά μας.
Υπηρετούμε τη βόρεια Πιερία απ' άκρη σ' άκρη, από χωριό σε χωριό και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε γιατί εσείς μας δίνετε τη δύναμη αυτή και από εσάς παίρνουμε την ενέργεια της σκέψης μας.
Εμείς ασχολούμαστε με εμάς και με εσάς, τους ανιδιοτελείς πολίτες που ζητάτε λύσεις στα προβλήματά σας, εμπεριστατωμένες προτάσεις και θέσεις και όχι πολιτικά τερτίπια για μοιρασιές, ούτε δήθεν συνεργασίες για το κοινωνικό προφίλ κάποιων.
Εμείς ξεκάθαρα και ξάστερα είμαστε εδώ, δηλώνουμε παρόντες στο κέλευσμα των καιρών και φιλοδοξούμε να βάλουμε ένα τέλος στα παρασκήνια και στην αντίληψη που θέλει κάποιους να θεωρούν αυτόν τον ευλογημένο τόπο τσιφλίκι και αμπελοχώραφο του πατέρα τους.
Μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση.
Μπορούμε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται για το αύριο αυτού του τόπου.
Εμείς ζητούμε την εμπιστοσύνη σας, ζητούμε να επενδύσετε στο νέο, στο άφθαρτο, στο καθαρό.
Γιατί τώρα είναι «Ώρα Δημιουργίας.
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων
Μετά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Ζαφείρης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Σε ερώτηση για το ποιο είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού και θα αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα εφόσον εκλεγεί ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι τα προβλήματα εστιάζονται στην καθημερινότητα των δημοτών, σημειώνοντας πως αυτό που κυρίως λείπει από την σημερινή δημοτική αρχή είναι η ομόνοια και η σύμπνοια, κάνοντας λόγο για τακτικές του «διαίρει και βασίλευε».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ίδιος έχει έρθει σε συζητήσεις με κόμματα για ενδεχόμενη στήριξη είπε χαρακτηριστικά πως το μόνο που διεκδικεί είναι η αγάπη του κόσμου. «Δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικές ταμπέλες» τόνισε.
Σε ερώτηση για το μεγάλο θέμα των διοδίων Αιγινίου ο κ. Ζαφείρης σημείωσε πως «κάποιοι κύριοι από το παρελθόν μας έχουν εγκλωβίσει στην βόρεια Πιερία» προσθέτοντας πως προτεραιότητα είναι να βρεθούν λύση για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι της περιοχής που καθημερινά πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη.