Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Συνελήφθη 55χρονος για απάτη 10 εκ. ευρώ εις βάρος δημόσιων νοσοκομείων!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ysterografa.gr
Σε βάρος των δημοσίων νοσοκομείων που τους προμήθευε υλικά με πλαστά τιμολόγια ζούσε 55χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία σε συγκρότημα
με πολυτελείς μεζονέτες.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tovima.gr από την πολυτελή ζωή με Φεράρι και οικήματα που θυμίζουν πάμπλουτους επιχειρηματίες τώρα κατηγορείται για πέντε κακουργήματα και για παραβίαση του νόμου περί καταχραστών (1698/1950) ο οποίος επισύρει ακόμα και την ποινή των ισοβίων.
Η έρευνα που έγινε από τους εισαγγελείς Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτσηοδηγεί τον επιχειρηματία στις κατηγορίες της απάτης, της πλαστογραφίας αλλά και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με τα ευρήματα η υπερκοστολόγηση έφθανε, επί δύο χρόνια, τα 241τοις εκατό και το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε από τις προμήθειες ιατρικών υλικών τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ!
Στις κατηγορίες που αφορούν τον επιχειρηματία έχουν προστεθεί, όπως μαθαίνουμε, αυτές της απόκρυψης εισοδημάτων (φοροδιαφυγή) και της κατάρτισης πλαστών τιμολογίων Τα νοσοκομεία υπερβαίνουν τα 100. Φαίνεται ότι ιδιαίτερη συνεισφορά στην έρευνα είχε η αποκρυπτογράφηση του σκληρού δίσκου  του 55χρονου όπου είχαν καταγραφεί αποκαλυπτικές ημερομηνίες αλλά και άλλα μυστικά αυτής της απάτης μαμούθ.
Από τον Αύγουστο του 2008 ως τον Νοέμβριο του 2010 ο 55χρονος επιχειρηματίας, αντιπρόσωπος της εταιρείας ST Medical ιατρικά είδη, εξαπατούσε διοικήσεις και στελέχη πολλών νοσοκομείων του Δημοσίου, μεταξύ αυτών είναι το Παίδων Πεντέλης, το Θριάσειο, ο Ευαγγελισμός και άλλα. Εξετάζεται φυσικά αν υπάρχουν συνεργοί στις διοικήσεις ή στους υπαλλήλους που έκαναν τις προμήθειες.
Η όλη κομπίνα είχε στηθεί και με εταιρεία εικονική στην Κύπρο, την praxis company η οποία είχε 380 τιμολόγια και προμήθειας ύψους τουλάχιστον 30 εκατ. ευρω! Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές το 2008 εισπράχθηκε μέρισμα από την κυπριακή εταιρεία 3,5 εκατ. ευρώ, το 2009 6,5 εκατ. και το 2010 7, 5 εκατομμύρια ευρώ!