Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Εντοπίστηκε στη Νέα Έφεσο Πιερίας Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο με 48 λαθρομετανάστες - Αναζητείται ο άγνωστος διακινητής τους

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος διακινητή ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα σαράντα οκτώ (48) μη νόμιμους μετανάστες
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός αγνώστου διακινητή, ο οποίος αναζητείται, διότι
χθες (13.03.2014) το μεσημέρι, προώθησε στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας σαράντα οκτώ (48) μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων τριάντα (30) άνδρες, δεκαοκτώ (18) γυναίκες και πέντε (5) παιδιά.
Συγκεκριμένα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ύψος Νέας Εφέσσου Πιερίας) , μεικτό κλιμάκιο ελέγχων αποτελούμενο αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας εντόπισαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο ακινητοποίησαν προκειμένου να το ελέγξουν. Ο οδηγός του ανωτέρω οχήματος στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή στην ευρύτερη περιοχή. Σε αστυνομικό έλεγχο του ανωτέρω οχήματος εντοπίστηκαν σαράντα οκτώ (48) αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια βραδινές ώρες της 08/09.03.2014 από αφύλακτο σημείο της Ελληνοτουρκικής μεθορίου και παρελήφθησαν από τον διακινητή προκειμένου να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα, έναντι του ποσού των 1.000 έως 3.000 Ευρώ έκαστος.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, το ανωτέρω φορτηγό έφερε πινακίδες για τις οποίες είχαν δηλωθεί κλοπή, ενώ το όχημα είχε αποσυρθεί.
Το προαναφερόμενο Ι.Χ. Φορτηγό κατασχέθηκε.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας.