Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Γ.Σ.Λαμία - Νίκη Αιγινίου (21η αγωνιστική, 29/3, 19.00)

Στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας (29/3, 19.00, αναμένεται να γίνει αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ του τοπικού Γ.Σ. και του Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς προσανατολισμούς. Η Λαμία θέλει βαθμούς για να κρατήσει την 6η θέση και αν είναι δυνατόν να πλησιάσει και την ΑΕΚ, ενώ η Νίκη Αιγινίου θέλει βαθμούς για την
παραμονή.
Ο Γ.Σ.Λαμία προέρχεται από καλές εμφανίσεις και πλούσια συγκομιδή βαθμών που της εξασφάλισαν την παραμονή στην κατηγορία για 9η συνεχή σεζόν. Ττελευταίος αγώνας ήταν στη Σύρο όπου έχασε 3-2 από τον Φοίνικα. Εντός έδρας η Λαμία μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες κι έχει να ηττηθεί από τις 11 Ιανουαρίου στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Σε 20 αγώνες έχει 28 βαθμούς και βρίσκεται -4 από την ΑΕΚ που είναι στην 5η θέση και +2 από τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί.

«Κλειδώνουμε την 6η θέση»
Ο λίμπερο του Γ.Σ.Λαμία Νικήτας Εφραιμίδης δήλωσε: «Την προηγούμενη αγωνιστική η Νίκη Αιγινίου νίκησε τον Εθνικό. Οπότε θεωρούμε πως αν είμαστε σοβαροί και παίξουμε αυτό που μπορούμε μπορούμε να καταφέρουμε την νίκη και αν πάρουμε καθαρή νίκη και ο ΠΑΟΚ χάσει έστω ένα πόντο κλειδώνουμε την έκτη θέση. Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο να μας επιβραβεύσει για την καλή φετινή μας πορεία».
«Μην υποτιμήσουμε»
Ο Στράτος Καββαδάς δήλωσε για τον αγώνα με τη Νίκη: «Η Νίκη κέρδισε τον Εθνικό και δεν θα την υποτιμήσουμε όπως κάναμε την πρώτη φορά στο Αιγίνιο που χάσαμε 3-0. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Το παιχνίδι θα κριθεί πιστεύω καθαρά στην δική μας απόδοση διότι στο «Χαλκιοπούλειο» παίζουμε γενικά καλά. Πάντα χρειαζόμαστε την συμπαράσταση του κόσμου, προσπαθούμε και εμείς να τους ευχαριστήσουμε και να τους αποδείξουμε τι δουλειά κάνουμε».

Προβλήματα στο Αιγίνιο
Η Νίκη Αιγινίου προέρχεται από την εντυπωσιακή νίκη επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο Αιγίνιο η οποία μάλιστα ήρθε μετά πολλά αγωνιστικά προβλήματα τα οποία συνεχίζουν να απασχολούν τον Γιάννη Μέλκα. Εκτός από την περίπτωση του Νταλίγκι που έχει πρόβλημα στο γόνατο αλλά και του Μακλάχλιν που κάνει συντήρηση στον ώμο ήρθε να προστεθεί το διάστρεμμα του Βασίλη Γεωργόπουλου αλλά και η υποτροπή σε παλαιότερο διάστρεμμα στο πόδι του Χρήστου Γκορίδη.
Η ομάδα της Πιερίας μπορεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς αλλά βρίσκεται σε απόσταση βολής από την Παναχαϊκή που έχει 16 βαθμούς και -4 από Παμβοχαϊκό και Παναθηναϊκό. Θέλει τη νίκη για να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση ενόψει των πλέι άουτ. Σε 10 εκτός έδρας αγώνες έχει μία νίκη με 3-0 επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα.
«Πλάτη στον τοίχο»
Ο προπονητής της Νίκης Αιγινίου Γιάννης Μέλκας δήλωσε: «Πάμε για έναν ακόμα δύσκολο αγώνα. Παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο γιατί η βαθμολογία μας πιέζει. Σεβόμαστε πολύ τη Λαμία. Το ότι νικήσαμε με 3-0 στον Α΄γύρο Τον τελευταίο καιρό με την έλευση το νέου προπονητή έχει αλλάξει πολλά στοιχεία στο παιχνίδι της και αυτό την έχει βοηθήσει.
Μετράει η έδρα
Στους τρεις αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ της Λαμίας και της Νίκης οι δύο ομάδες κερδίζουν πάντα στην έδρα τους.
Στη φωτογραφία φάση από φιλικό των δύο ομάδων τον Σεπτέμβριο του 2013...
 


Η ιστορία των αναμετρήσεων Νίκη Αιγινίου - Γ.Σ.Λαμία
2013-14

Volleyleague21ηΓ.Σ.Λαμία - Νίκη Αιγινίου
14/12/2013Volleyleague10ηΝίκη Αιγινίου - Γ.Σ.Λαμία
2012-13
23/02/2013Volleyleague19ηΝίκη Αιγινίου - Γ.Σ.Λαμία3-0 (25-16, 32-30, 25-22)
01/12/2012VolleyleagueΓ.Σ.Λαμία - Νίκη Αιγινίου
3-0 (28-26, 25-18, 25-22)


Πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ 2013-142
1η αγωνιστική
Σάββατο 29/3/2014 
Πανελληνίου 19.00 (Novasports-3): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 
Διαιτητές: Θεμελής, Μυλωνάκης. Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Βελώνης, Χρηστίδης. Γραμματεία: Χρ. Μαυρικίδου
Λαμίας 19.00: ΓΣ Λαμία - Νίκη Αιγινίου
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Καλαντζής, Σακελλάρης. Γραμματεία: Τσίγκας
Αλεξ/λης 19.00 (Novasports-4): Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΟ Κηφισιάς
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Ιωαννίδης. Παρατηρητής: Κάλλης. Επόπτες: Κούτκας, Τονονίδης. Γραμματεία: Καδόγλου
Γλυφάδας 19.00: ΑΕΚ - Αρης
Διαιτητές: Κουτσούλας, Ονόπας. Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος. Επόπτες: Αντωνόπουλος, Οικονόμου. Γραμματεία: Μ. Λιάκου
Βόχας 19.00: Παμβοχαϊκός - Παναχαϊκή
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Διαιτητές: Κτενάς, Κωνσταντινόπουλος. Γραμματεία: Κτενά
Σύρου 19.00 Φοίνικας Σύρου - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Ε. Παρατηρητής: Ακαρέπης. Επόπτες: Μπαρμπούνης, Παπαδημητρίου. Γραμματεία: Παναγιωτίδης 

Βαθμολογία Volleyleague ΟΠΑΠ: ΕΔΩ


http://www.volleyleague.gr