Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, πληροφορηθήκαμε όλοι όσοι βρισκόμαστε στην Ιερά Μονή Πετράκη καθώς και ο χριστεπώνυμος κλήρος της Πιερίας, την
πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, μετά από μυστική ψηφοφορία του Σώματος της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πρόσωπο του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Χρυσοστόμου.
Σεβασμιότατε,
Ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, σας απευθύνουμε εκ βαθέων προσρήσεις και ευχές για την ανάδειξή σας εις το αξίωμα του Μητροπολίτου.
Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, με τις πολυάριθμες και πολυποίκιλες δοκιμασίες που βιώνουμε, σας δηλώνουμε, ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την ουσία και το πνεύμα του Χριστιανισμού.
Διάπυρες είναι οι ευχές όλων μας ώστε ο Θεός να Σας ενισχύει στο δύσκολο και πολυυπεύθυνο έργο που Σας ανέθεσε η Εκκλησία. Η μέχρι τώρα πορεία Σας, μας δίδει τα εχέγγυα ότι θα πετύχετε στην επισκοπική αποστολή Σας και είμαστε απολύτως βέβαιοι, ότι στα νέα δύσκολα εκκλησιαστικά καθήκοντά σας, θα ανταποκριθείτε, όπως ακριβώς εγγυώνται το ήθος και οι ικανότητές σας.
Η επιστημονική – θεολογική σας κατάρτιση, ως Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση, καθώς και η εκκλησιαστική σας εμπειρία από τη θέση του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, σηματοδοτεί και εξασφαλίζει τη συνέχιση της προγενέστερης εποχής ενότητας, ποιότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για την Μητρόπολή μας και εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.
Ευχόμαστε ολόψυχα στη Σεβασμιότητά σας στην καινούργια διακονία, την υγεία και την ευημερία, την από Θεού ενίσχυση και σκέπη, για το τόσο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο που από σήμερα αναλαμβάνετε, και θα σας συμπαρασταθούμε στην όλη προσπάθειά σας για το καλό της Πιερίας.

Με βαθύτατο σεβασμό
Σοφία Μαυρίδου
Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΕΡΙΑΣ
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης
Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας

Της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας