Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Αγαπητοί  Συνέλληνες, Συμπολίτες, Συντοπίτες.

   Επιθυμώ να αγωνιστώ, να προσφέρω στον όμορφο και ευγενικό  κοινωνικό στίβο μέσα από το  δημοκρατικό θεσμό της αποκεντρωμένης
αρχής, μέσα από το δήμο μας.
   Πάντοτε υπηρέτησα και εξακολουθώ να υπεραμύνομαι αταλάντευτα τις αρχές και αξίες του ανθρωπισμού που αποτελούν πυξίδα στην ζωή μου` όποιος θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά πρέπει να χαρακτηρίζεται από εντιμότητα, υπευθυνότητα, Ικανότητα και προοδευτικότητα .
   Το Μάιο πρέπει η νέα δημοτική αρχή που θα αναδειχθεί,  σαν αναγκαία και ικανή προϋπόθεση από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, είναι επιβεβλημένο να τραβήξει το κάρο από τα λασπόνερα μπροστά, να βγάλει τον αξιόλογο τόπο μας από την μιζέρια του μνημονίου και το τέλμα της στασιμότητας που βρίσκεται σήμερα.
   Η απερχόμενη διοίκηση της μητροπολιτικής δυναμικής  Κατερίνης μας παρακολούθησε, σύρθηκε πίσω από το άρμα της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά εξαγγέλλοντας διθυραμβικά μεγαλεπήβολα  έργα στα χαρτιά παρόμοια με τα Σαξές στόρι  του  Πρωθυπουργού. Το ευνοϊκό περιβάλλον των προηγούμενων εκλογών έδωσε την νίκη στην τωρινή δημοτική αρχή, η οποία επαναπαύτηκε στις δάφνες της επιτυχίας της, συνοδοιπόρησε με την εξουσία και ξύπνησε στο παραπέντε από το λήθαργό της  κρατώντας προσχηματικές αποστάσεις απ΄αυτήν σήμερα.
   Θέλω  την αυτοδιοίκηση ανάχωμα στην τωρινή πολιτική εξουσία,  ελεύθερη, ακηδεμόνευτη, δημοκρατική. Τα κόμματα μπορούν να στηρίζουν τον θεσμό, χωρίς να τον προσωποποιούν, χωρίς να τον ενθυλακώνουν. Τα πρόσωπα που θα την υπηρετήσουν πρέπει να έχουν ήθος, δυνατότητες, γνώσεις`  να είναι δοκιμασμένα και όχι  ευκαιριακά- καιροσκοπικά, ψευτο-αντιμνημονιακά, άχρωμα. Ο Σαμαράς να μην συμπεριφέρεται  υποκριτικά στο  θεσμό  χρησιμοποιώντας των σαν Σαμαράκι ανάσχεσης  της επερχόμενης ταχύτατης  πτώσεις του. Βαρυσήμαντο παράδειγμα  αποτελεί  η περίπτωση Τζιτζικώστα  στην περιφέρεια  κεντρικής  Μακεδονίας, ο οποίος είναι μια ξεχωριστή και δοκιμασμένη αυτοδιοικητική προσωπικότητα, που κατεβαίνει αυτόνομα στον κοινωνικό στίβο τον οποίο αγαπά και υπηρετεί με αποτελεσματικότητα. Ο πρώτος  είναι γυμνός και αδύναμος  και προσπαθεί να καλυφθεί, ανεπιτυχώς βεβαία, από τα ανομήματά του, να εξιλεωθεί επισκεπτόμενος  με την κουστωδία του το αρχονταρίκι του Αγίου όρους, αλλά μάταια γιατί έρχεται η φωνή του λαού που είναι οργή θεού, ενώ ο δεύτερος είναι άρχοντας  της κεντρικής Μακεδονίας , απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις  Αυτοδιοικητικές, αλλά κύρια στις Ευρωεκλογές  θα εισπράξει ο Σαμαράς  τα επίχειρα των πράξεών του, θα πάρει την απάντησή του…
   Τα κόμματα επιτέλους να συμπεριφερθούν με ωριμότητα  και να παρακολουθούν  τις εξελίξεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης σεβόμενα τη δυναμική και την αυτοτέλειά της, διότι αποτελεί όπως έλεγε ο αείμνηστος  Ανδρέας Παπανδρέου  βάθρο και στυλοβάτη της Δημοκρατίας έχοντας άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη.
   Προσβλέπω σε Αναβαθμισμένη  Αυτοδιοίκηση νέων μεθόδων και αντιλήψεων, αυτοδύναμη, σε δυναμική ισορροπία και όχι επαίτη και φτωχό συγγενή της κεντρικής εξουσίας συρόμενη από πίσω της στα κακοτράχαλα μέρη της.
Κατερίνη  28.02.2014
ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ