Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην άσκηση επικοινωνίας εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
 Σοφία Μαυρίδου: Πάντα σε ετοιμότητα η ΠΚΜ-Π.Ε.Πιερίας και οι τοπικές εθελοντικές οργανώσεις για να αντιμετωπίσουν από κοινού και με άλλους τοπικούς θεσμικούς και υπηρεσιακούς φορείς έκτακτες καταστάσεις που αφορούν την πολιτική προστασία

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού διεξήχθη
άσκηση επικοινωνίας με συνεργασία των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνδρομή των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το σενάριο της άσκησης  θεωρεί ότι στη Θεσσαλονίκη γίνεται μια μεγάλη καταστροφή και έχουν διακοπεί οι επικοινωνίες. Θα επιχειρηθεί η αποκατάσταση αυτών μέσω νομίμων συχνοτήτων των ραδιοερασιτεχνών και εθελοντών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, στο «ερτζιανό» μήνυμά της μέσα από τις ραδιοσυχνότητες των ασυρμάτων της άσκησης, αναφέρει πως, ο Εθελοντισμός συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.

Σε μια εποχή ολοένα και αυξανόμενων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά εξέχουσα σημασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική.

Ο Εθελοντισμός είναι ο δείκτης τού πολιτισμού μιας κοινωνίας και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Οδηγεί στη εσωτερική ολοκλήρωση του πολίτη – εθελοντή και στη συνολική μετεξέλιξη της κοινωνίας από άκρως ατομικιστικής σε κοινωνία αλληλεγγύης.

Ο εθελοντισμός δεν έχει ούτε χρονικά όρια, ούτε πεπερασμένους τόπους και τρόπους εφαρμογής. Ξεκινά από την καρδιά του καθενός και προσφέρεται με περίσσεια αγάπης, αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και προσφοράς προς το συνάνθρωπό του, βάζοντας πάντα τον εαυτό του στη θέση του συνανθρώπου του και «παίρνει» «προσφέροντας».

Στη σημερινή ημέρα πρέπει να μη λησμονήσουμε όλες εκείνες τις τοπικές εθελοντικές ομάδες, οι οποίες προετοιμάζονται καθημερινά αναπτύσσοντας ικανότητες και εξειδικευμένες δεξιότητες ώστε να προσφερθούν στο συνάνθρωπό μας, κάθε φορά που θα απαιτηθεί.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, εξέφρασε τις ευχαριστίες της καταρχάς στους εθελοντές ραδιοερασιτέχνες του Νομού Πιερίας που συνέδραμαν αποτελεσματικά στην υλοποίηση της παρούσας άσκησης, τους εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Εθελοντική Ομάδα Πιερίας με τις πολυποίκιλες δραστηριότητές της, τις εθελοντικές ομάδες Διάσωσης που σπεύδουν άμεσα σε ατυχήματα που λαμβάνουν χώρα κυρίως στα βουνά μας, καθώς και υπόλοιπες τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις της Πιερίας, που επιτελούν το έργο τους σε εθελοντική βάση και κάθε έναν μας που οργανωμένα ή μεμονωμένα προσφέρει λίγο από τον εαυτό του στον συνάνθρωπό του αλλά με πολλή αγάπη, υπερβαίνοντας όρια και φραγμούς που απορρέουν από την κοινωνική θέση και την επαγγελματική κατάσταση του καθενός.

Η κ. Μαυρίδου, τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αναγνωρίζοντας την τεράστια αξία του εθελοντισμού, σεβόμενοι την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με όλους τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς για να τον στηρίξουν έμπρακτα, και ενθαρρύνουν με κάθε δυνατό και εφικτό τρόπο αυτήν την προσπάθεια.

Κλείνοντας το μήνυμά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους τους συμμετέχοντες στην άσκηση, στους πολίτες της Πιερίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ευχαρίστησε επίσης, όλες τις επιχειρήσεις της Πιερίας, που τα τελευταία τρία έτη, στήριξαν όλες τις φιλανθρωπικές – εθελοντικές εκστρατείες που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βοηθώντας από το υστέρημά τους, για τη συγκέντρωση τροφίμων για τους λιγότερους τυχερούς συμπολίτες μας, που πλήττονται από τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε όλοι μας.

Διότι, υποστηρίζουμε & ενισχύουμε τον εθελοντισμό ως στάση ζωής...