Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΕΔΡΑΝΑ: ΜΕΣΑ 10 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, 53 ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι εικόνες πλήρους απαξίωσης του κοινοβουλίου συνεχίζονται καθώς οι βουλευτές εξακολουθούν να αδιαφορούν για την συζήτηση των νομοσχεδίων.
Είναι ενδεικτικό ότι στην Ολομέλεια όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014,

στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, βρίσκονται λιγότεροι από 10 βουλευτές, διάσπαρτοι στα έδρανα και αυτοί γιατί απλά περιμένουν την σειρά τους να τοποθετηθούν.  Εικόνα αποκαρδιωτική για τους 53 μαθητές που αυτή την στιγμή βρίσκονται στα θεωρεία προκειμένου να «θαυμάσουν» το κρίσιμο νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία απαξιώνονται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες καθώς ανάλογες εικόνες παρακολουθήσαμε και κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών δίνοντας την εντύπωση ότι η επιλογή τους συνδέεται άμεσα με το ποσό των 75 ευρώ που λαμβάνουν ως αποζημίωση για την συμμετοχή τους σε αυτές.


Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» την περασμένη  Τρίτη πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών, στις οποίες συμμετείχαν 148 βουλευτές (!), για τους οποίους η Βουλή θα κληθεί να πληρώσει συνολικά 18.000 ευρώ (!). Ποσό εξωφρενικό καθώς αφορά τις συνεδριάσεις μόνο μιας ημέρας... 



http://www.agioritikovima.gr/