Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Σωτήρης Τσιλίκας: Με την συμβολική γέννηση του θεανθρώπου, ευκαιρία για αναγέννηση του Ανθρώπου

Σωτήρης Τσιλίκας
Χριστούγεννα 2013
Ευχολόγια

Με την συμβολική γέννηση του θεανθρώπου, ευκαιρία για αναγέννηση του Ανθρώπου.

Η ξαναγέννηση, ουσιαστικά το ξύπνημα και η επανέναρξη της εξέλιξης του Ανθρώπου με τις χαρμόσυνες ωδίνες των Χριστουγέννων, νάναι το ελπιδοφόρο φωτεινό αστέρι, στα πλαίσια της φριχτής εποχής που ζούμε.
Μιας εποχής που κρίνονται τα πάντα. Με τους δρόμους του ψέματος, της ηθικής κατάπτωσης, της αδικίας, της λάσπης, της κλεψιάς, της απαξίωσης Θεσμών και της εκποίησης των πάντων. Ακόμα και των ιερών και οσίων. Όπου τα κάθε είδους και προέλευσης τρωκτικά, καραδοκούν και ροκανίζουν, ροκανίζουν, ροκανίζουν.

Ο ενστικτώδης τομαριστικός εαυτός, είθε τώρα να δώσει την θέση του στον συνειδητό, διεκδικητικό και εξελιγμένο εαυτό, στο πλαίσιο του Εγώ, Εσύ, ο Άλλος, Εμείς όλοι, αλληλέγγυοι στην Κοινωνία των ανθρώπων.
Στην Κοινωνία, όπου οι νόμοι, είναι απολύτως απαραίτητο, να γίνουν πάση θυσία δίκαιοι και επομένως ηθικοί και έτσι αποδεκτά εφαρμόσιμοι.

Ουτοπία είναι όλα αυτά ή μήπως δυνατότητα;
Αν ο καθένας αποφασίσει να αλλάξει τα τομαριστικά παλιόρουχά του, αν αποφασίσει να έχει φως και μέλλον αυτός ο συνειδητός εαυτός και ο θησαυρός της κοινωνίας, που είναι τα παιδιά, τότε το άπιαστο όραμα, αγωνιστικά μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Όταν αφήσει την απραξία, το βόλεμα και τον ψεκασμό της τηλεόρασης.
Όταν αφυπνισθεί, όταν ξυπνήσει.

Ας ξαναφέρουμε εν όσο είμαστε ξυπνητοί, το όνειρο και ας ζωντανέψουμε την ελπίδα.
Ας το κάνουμε ο καθένας μας, αφήνοντας το τομάρι.
Ο κάθε ένας ξεχωριστά, ατομικά και όχι να περιμένουμε κάποιον άλλον, έναν επίδοξο Σωτήρα. Ο καθένας και στο ποσοστό που του αναλογεί, ας σώσουμε τον Κόσμο.

Σε εποχή κρίσης συνυπάρχουν η καταστροφή αλλά και η ευκαιρία.

Χρόνια Πολλά