Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ !!!!! ΜΠΟΥΡΔΕΣ !!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει θα προσφύγει στο ΕΔΑΔ …

Στις 28 Νοεμβρίου o καθηγητής Andreas Fischer-Lescano του Πανεπιστήμιου της Βρέμης, παρουσίασε σε ευρωπαϊκό νομικό συνέδριο μια έκθεση /γνωμάτευση που είχε συντάξει για
αυστριακές και ευρωπαϊκές συνδικαλιστές οργανώσεις  ( ÖGB, afoul, ETUC και ETUI ). Σύμφωνα με αυτήν, τα μέτρα λιτότητας παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ, δεδομένου ότι η Συνθήκη της Λισσαβόνας περιλαμβάνει και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Κατόπιν τούτου, θεωρεί ο καθηγητής ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έπρεπε να δώσει ένα οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας. Ταυτόχρονα είπε ότι θα μπορούσε να έχει επιτυχή έκβαση μια προσφυγή ακύρωσης στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρώην Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων), με αντικείμενο τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παράβαση των αρμοδιοτήτων των συλλογικών οργάνων και ότι η προσφυγή θα μπορούσε να έχει επιτυχία ιδίως αν την ασκούσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είπε επίσης, ότι και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μπορούσε να γίνει προσφυγή κατά των κρατών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: Austerity is illegal: Troika acts against EU law and human rights.
Αφού η γνωμάτευση έγινε γνωστή και στην Ελλάδα, έκανε το γύρο του διαδικτύου η “συνταρακτική” είδηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει προσφυγή στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω της λιτότητας, ότι μετά και την γνωμάτευση του Γερμανού πανεπιστημιακού, η  Κουμουνδούρου λέει ότι οι Έλληνες υπουργοί που υπέγραψαν μειώσεις μισθών φλερτάρουν επικίνδυνα με την Δικαιοσύνη και καλά θα είναι να σκεφθούν σοβαρά το ενδεχόμενο να περάσουν μεγάλο μέρος του βίου τους στη φυλακή, ότι η Τρόικα, ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς παίζουν με την φωτιά, ότι πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία ενός λαού, ότι σύμφωνα με την Κουμουνδούρου κάποιοι θα σαπίσουν στη φυλακή και άλλα παρόμοια.  
ΜΟΝΟ ΠΟΥ: 
- ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Συγκεκριμένα, έργο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( ΕΔΑΔ ή ΕΔΔΑ) είναι ο έλεγχος της εφαρμογής της Eυρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αποτελείται από 47 χώρες της Ευρώπης και της ανατολικής περιφέρειάς της. Σε αυτό το Δικαστήριο, επιτρέπονται αποκλειστικά διακρατικές και ατομικές προσφυγές αλλά μόνο μετά την εξάντληση των εσωτερικών ένδικων μέσων. 
Συνεπώς, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε κράτος ούτε άτομο αλλά κόμμα το οποίο δεν έχει “ανθρώπινα” δικαιώματα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ κατά της Ελλάδας στο συγκεκριμένο δικαστήριο λόγω έλλειψης έννομου συμφέροντος.  
- ΤΟ ΕΔΑΔ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι ποινικό δικαστήριο και δεν μπορεί να διατάξει την φυλάκιση κανενός. Γι΄αυτό, ουδείς μπορεί να σαπίσει στη φυλακή εάν κάποια προσφυγή γίνει δεκτή. Το μόνο που μπορεί να γίνει κατόπιν νόμιμης προσφυγής ατόμου που έχει υποστεί την παραβίαση των δικαιωμάτων του  από κάποιο κράτος, είναι να αποζημιωθεί και να του καταβληθούν τα δικαστικά έξοδα. Κατόπιν τούτου, το κράτος που καταδικάστηκε, υποτίθεται ότι είναι υποχρεωμένο να πάψει την παραβίαση, αλλά η Ελλάδα η οποία αμέτρητες φορές καταδικάστηκε από το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν το συνηθίζει. Παίρνει χρήματα από το δημόσιο κορβανά, πληρώνει τις αμοιβές των δικηγόρων της, τα δικαστικά έξοδα και τις αποζημιώσεις του αντίδικου και μετά συνεχίζει ανενόχλητη τις παραβιάσεις. Ακόμα και όταν για την ίδια παραβίαση καταδικάστηκε εκατοντάδες φορές ( βλέπε ενδεικτικά την παραβίαση του δικαιώματος στην χρηστή απονομή της δικαιοσύνης του αρ. 6 της ΕΣΔΑ) Και επειδή μια σκασίλα έχει για τις αποφάσεις αυτέςτώρα πια έπαψε και να τις δημοσιεύει …. 
- Στην φυλακή μπορεί να “σαπίσει ” κάποιος μόνο κατόπιν καταδικαστικής απόφασης ΠΟΙΝΙΚΟΥ  δικαστήριου. Όπως εκείνου της Χάγης λόγου χάριν, όπου ως μάρτυρες ή/ και θύματα εγκλημάτων που τελούνται στην Ελλάδα έχουμε προσφύγει εμείς, οι “απλοί ανθρώποι”, Έλληνες και ΞΕΝΟΙκαι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριξε καν την προσπάθεια παρότι αφορά κυρίως την επιβολή μέτρων λιτότητας που οδηγούν στην εν ψυχρώ δολοφονία του ελληνικού λαού! Δείτε ενδεικτικά την λίστα των υπογραφών σε σχετικό αίτημα προς τον εισαγγελέα του Δικαστήριου και αν θα βρείτε την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, επιτελαρχών ή βουλευτών του, να μου τρυπήσετε την μύτη. 
Διευκρίνιση:  Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατατέθηκαν έως τώρα  τουλάχιστον 5 προσφυγές. Τις τέσσερις μπορείτε να τις δείτε εδώ ICC AppealsΤη πέμπτη δεν μπορείτε να τη δείτε επειδή δεν έχω άδεια δημοσίευσή της. Για να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα εγκλήματα που τελούνται στην Ελλάδα και οι προσφυγές, αλλά και για να πείσουμε τον εισαγγελέα να μην αγνοήσει τις καταγγελίες μας, να τις εξετάσει και να ξεκινήσει την έρευνα του όπως έχει υποχρέωση να κάνει όταν έχει ενδείξεις τέλεσης εγκλημάτων της αρμοδιότητας του, ανάρτησα στο GoPetition το ηλεκτρονικό αίτημα που τον έχει αποδέκτη. Το αίτημα μπορείτε να το διαβάσετεΕΔΩ και το ιστορικό της πρωτοβουλίας ΕΔΩΜέχρι τώρα το υπέγραψαν 5560 έλληνες και ξένοι πολίτες και αν θέλετε εννοείτε ότι μπορείτε να το υπογράψετε και εσείς και να το προωθήσετε κιόλας στις επαφές σας. 
- Αν πράγματι ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να προσφύγει στη δικαιοσύνη λόγω των βάρβαρων και παράλογων μέτρων λιτότητας, θα το είχε κάνει καιρό τώρα, στηριζόμενος τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνές δικαίο. Για να εμπνευστεί, μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιήσει την έκθεση ειδικού εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ που λέει ότι τα μέτρα λιτότητας παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και για να αποδείξει ότι αυτά τα μέτρα δεν λήφθηκαν καν για την διάσωση της Ελλάδας όπως είχε ειπωθεί, αλλά  για τη διάσωση τραπεζών και άλλων οικονομικών παραγόντων – και ιδιαίτερα των ιδιοκτητών τους – από την οικονομική κρίση που αυτοί προκάλεσαν, θα αξιοποιούσε την σχετική μελέτη αυστριακής οργάνωσης που απέδειξε όλα αυτά. Δείτε την σχετική μελέτη  ΕΔΩ και την επιβεβαίωση της από την Κομισιόν ΕΔΩ. Η έκθεση και οι προειδοποιήσεις του εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ βρίσκονται ΕΔΩ και ΕΔΩ ( όπως θα δείτε, το πρώτο έγγραφό του δημοσιεύθηκε το 2011).  Μπορούσε επίσης να προσφύγει κατά της δανειακής σύμβασης με την οποία παραχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία. Και αν όχι από την αρχή, τουλάχιστον όταν έγινε ευρύτερα γνώστη η δήλωση του συντάκτη του Συντάγματος κ. Κασηματη ότι μέσω της δανειακής έγινε πραξικόπημα
Μπορούσε επίσης να προσφύγει και μόνο κατά των συνοδευτικών της σύμβασης μνημονίων συνεργασίας με τους δανειστές με τα οποία επιβληθήκαν τα μέτρα λιτότητας αλλά ούτε αυτό έκανε. Τέλος πάντων, οι παραβιάσεις είναι πάρα πολλές, το νομικό οπλοστάσιο είναι ατελείωτο και υπάρχουν αμέτρητα βοηθήματα που μπορούσαν να αξιοποιηθούν, αλλά δεν έχει νόημα να τα αναφέρω γιατί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσφύγει σε καμία δικαιοσύνη και θα συνεχίζει να κάνει ότι έκανε μέχρι τώρα ! Θα παίξει το ρόλο του κάλου μπάτσου και θα κάνει δηλώσεις αρεστές στον κόσμο για να παραμείνει στο σύστημα και να το ενισχύσει.
 Όσο για τον αρχηγό του που φέρεται ότι έκανε τις σχετικές δηλώσεις περί προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του ΑΝΘΡΩΠΟΥ, αυτός μπορεί βέβαια ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ  να προσφύγει εκεί εάν θεωρεί ότι η Ελλάδα μέσω των μέτρων λιτότητας παραβίασε τα δικά του δικαιώματα άλλα μόνο εάν εξάντλησε τα εσωτερικά μέσα. Αν υποθέσουμε ότι προσέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη χωρίς να το μάθουμε εμείς και ότι εξάντλησε τα ένδικα μέσα σε εθνικό επίπεδο, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα πει ενώπιων του ευρωπαϊκού δικαστήριου. Ως αδρά αμειβόμενος μέλος του νομοθετικού σώματος της Ελλάδας το οποίο θέσπισε τα μέτρα λιτότητας, ποια ακριβώς δικαιώματά του θα ισχυριστεί ότι παραβιάστηκαν και πως θα το αποδείξει.

http://justiceforgreece.wordpress.com