Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ρεπορτάζ από την Αστερούπολη στο Πλατύ Ημαθίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Αστερούπολη, Πλατύ Ημαθίας
Μια βραδιά με ενθουσιασμένα παιδιά. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη χθεσινή βραδιά (Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου), κατά την οποία οι επίτιμοι επισκέπτες μας, τα παιδιά, διασκέδασαν με την ψυχή τους με τους “Βύρων και Καμίλ”, που παρουσίασαν ένα εξαιρετικό
πρόγραμμα το οποίο, πέραν όλων των άλλων, συμπεριελάμβανε και τη συμμετοχή των ιδίων των θεατών (παιδιών αλλά και γονέων).
Ο Σύλλογος Ποντίων Πλατέος “Οι Κομνηνοί” αναβίωσε το έθιμο του καβουρμά. 
Τα μέλη του Συλλόγου από νωρίς το απόγευμα προετοίμαζαν το τραπέζι και κέρασαν ένα ποτήρι ζεστό κρασί σε όσους βρέθηκαν χθες στον πεζόδρομο Πλατέος, στην “Αστερούπολη”. Η συνέχεια δόθηκε με χορό υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας.
 Σήμερα – αν ο καιρός βοηθήσει – ελάτε στον πεζόδρομο Πλατέος. Αν θέλετε ελάτε να κάνουμε μαζί το πέρασμα από το 2013 στο 2014, αντί να μείνετε μόνοι στο σπίτι σας.
Όλοι μαζί, μια παρέα. Γιατί τέτοιες μέρες “θέλουν” καλή παρέα...
 Το σημερινό πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας της Αστερούπολης (Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013) περιλαμβάνει:
7.00: Η παιδική χορωδία της Αστερούπολης μας τραγουδά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
7.30: Ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασσός» παρουσιάζει έθιμα από την περιοχή της Καππαδοκίας.
8.00: Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στην Αστερούπολη. Ξέφρενο γλέντι με άφθονο φαγητό, ποτό, χορό και μουσική με τον DJ Lito.
Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων- Παιχνιδιών (Εργαστήρι Αϊ Βασίλη).
5.00-6.00: Το κυνήγι του χαμένου παραμυθιού παρασύρει μικρούς και μεγάλους ανάμεσα στα ξύλινα σπιτάκια της Αστερούπολης.