Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας συνεορτάζει με το Εσπερινό ΕΠΑΛ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΔΕ Κατερίνης 
 Τη Δευτέρα (23/12) γιόρτασαν από κοινού με το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης ενόψει των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς κ.λπ. Επειδή οι περισσότεροι απόφοιτοι του Σχολείου
Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης που επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους συνήθως ακολουθούν ως την επόμενη βαθμίδα της εκπαίδευσης το Εσπερινό ΕΠΑΛ, δόθηκε η ευκαιρία μέσα στο ευχάριστο κλίμα της γιορτής να «συστηθούν» ξανά τα δύο σχολεία και να συζητήσουν οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ με τους μαθητές του ΕΠΑΛ, μεταξύ αυτών και με τους παλαιούς απόφοιτους και νυν μαθητές πλέον του Εσπερινού ΕΠΑΛ.
Το τελευταίο είναι σχολείο της συμβατικής (τυπικής) εκπαίδευσης, όμως μοιράζεται αρκετά κοινά στοιχεία με την εκπαίδευση ενηλίκων, λόγω της σύνθεσης του μαθητικού του δυναμικού. Μέσα από την παρακολούθηση και συμμετοχή στις κοινές δραστηριότητες, η μετάβαση από τη μια βαθμίδα στην επόμενη γίνεται ομαλά χωρίς το άγχος του άγνωστου και τις αβεβαιότητας.
Στη γιορτινή εκδήλωση, όπου συναντήθηκαν – σαν σε συγκοινωνούντα δοχεία – εκπαιδευόμενοι και μαθητές δύο διαδοχικών βαθμίδων εκπαίδευσης, αναδείχθηκε και πάλι η σημασία και η αξία του να συνυπάρχουμε αλληλέγγυα μεταξύ μας όχι μόνον στα δύσκολα αλλά και στη χαρά.