Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Στη Γαλλία στο «Sophia Antipolis» βρέθηκε ο κ. Δ.Λακασάς με τον υπουργό κ.Καράογλου

Θεσσαλονίκη: Προσπάθεια για «επανεκκίνηση» της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας

Στην προσπάθεια για “επανεκκίνηση” της Αλεξάνδρειας Ζώης Καινοτομίας, εντάσσεται η επίσκεψη του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου και του πρόεδρου του φορέα, αλλά και του ΣΕΒΕ, Δημήτρη Λακασά, στο «Sophia Antipolis», το μεγαλύτερο τεχνολογικό πάρκο της Ευρώπης.




ΑΜΠΕ





Τους συνόδευσε η αντιπρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Μαρία Βοζίκη.
Το «Sophia Antipolis» φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του 5 κρατικούς ερευνητικούς φορείς της Γαλλίας, το πανεπιστήμιο της Νίκαιας, περισσότερες από 1.400 ιδιωτικές επιχειρήσεις και απασχολεί περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους με ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνά 5,8 δισ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του φορέα Dominique Fache, δήλωσε την πρόθεση του για ουσιαστική στήριξη και συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι στόχος της επίσκεψης ήταν “να αποκομίσουμε πολύτιμες εμπειρίες και να βάλουμε τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης σε μια αποτελεσματική ρότα ώστε, βασιζόμενη σε διεθνή πρότυπα, να λειτουργήσει επιτέλους ως ένα σύγχρονο εργαλείο επιστημονικής, τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης για τη Μακεδονία και τη Θράκη”.
Ο νέος πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Δημήτρης Λακασάς, επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στρατηγικό σχέδιο του φορέα.