Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΙΕΡΙΑ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, Philoxenia 2013

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Σοφία Μαυρίδου:
Ο πολιτισμός μονόδρομος ανάκαμψης και ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών

Ο τουρισμός αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή
του πολιτισμού κάθε περιοχής


Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA μέσα από ενιαίο περίπτερο της Π.Κ.Μ.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, συμμετέχει στην 29η PHILOXENIA, από 21 έως 24 Νοεμβρίου 2013 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (HELLEXPO – ΔΕΘ), σε ενιαίο εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο περίπτερο – κτίριο 15, stand 25, με την προοπτική ανάπτυξης και προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος σε καινούργιες, διεθνείς αγορές αλλά και την προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων τουριστών να γνωρίσουν το μαγευτικό τόπο του Ολύμπου και της Πιερίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον εκθεσιακό της χώρο θα φιλοξενήσει εκτός από τις Περιφερειακές Ενότητες και όλους όσους από τους κατά τόπους τουριστικούς φορείς, επιθυμούν να προβάλλουν συλλογικά το τουριστικό προϊόν τόσο σε επίπεδο περιφέρειας αλλά και σε επίπεδο τοπικό.

Για ακόμα μια φορά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετέχει στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA 2013, θέτοντας σε προτεραιότητα την προβολή του θεματικού τουρισμού (θρησκευτικό, προσκυνηματικό, αρχαιολογικό, φυσιολατρικό, περιπατητικό, περιηγητικό, σχολικό, πολιτιστικό, κλπ), προσφέροντας ένα σημείο συνάντησης στους τοπικούς τουριστικούς φορείς να συναντήσεις Β2Β με εκπροσώπους των ταξιδιωτικών προορισμών από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο αναπτύσσοντας και προβάλλοντας παράλληλα την τοπική διεπαγγελματική συνεργασία στους ημεδαπούς αλλά και αλλοδαπούς εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης, για την προβολή και προώθηση των τουριστικών τους προϊόντων και υπηρεσιών, σε κοινή προσπάθεια για την τόνωση του τουρισμού της περιοχής μας.

Ο Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Τουρισμός στην Νοτιανατολική Ευρώπη, καθώς και τα επιχειρούμενα μοντέλα ανάπτυξης για την επίτευξη τουριστικής διεπαγγελματικής συνεργασίας σε διαπεριφερειακό επίπεδο είναι πεποίθηση της ΠΕ Πιερίας, ότι συναποτελούν τις βάσεις για μία σωστή  ανάκαμψη και ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης και μέσα στον εκθεσιακό χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας η Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, θα παρουσιάσει το πολιτιστικό προϊόν της Πιερίας, διότι ο πολιτισμός είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη και ανάδειξη των περιοχών.

Ο πολιτισμός είναι το εργαλείο ανάπτυξης που αναδεικνύεται μέσω της προώθησης του τουριστικού προϊόντος (υπηρεσίες, προϊόντα, προορισμούς) κάθε περιοχής.

Παράλληλα η κα Μαυρίδου τόνισε αναφορικά με την συμμετοχή της Πιερίας στην έκθεση ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η πραγματική στήριξη του τουρισμού από όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου. Η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην “ PHILOXENIA 2013” σηματοδοτεί αυτή την προσπάθεια, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η τουριστική Πιερία αποτελεί προορισμό για όλο το χρόνο, με ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που όλοι πρέπει να γνωρίσουν από κοντά. Γιατί η Πιερία είναι ένας τόπος να ζεις.».



Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους επιχειρηματίες του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού της Πιερίας να πλαισιώσουν το stand της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (περίπτερο 15 / stand 25) με έντυπο υλικό, προϊόντα αλλά και τη φυσική τους παρουσία.