Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ" ΓΙΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ

Δοκιμάζουν χάπια και αλοιφές που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο
Δύσκολη η ξενιτιά πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Οι Έλληνες φοιτητές που ζουν και σπουδάζουν στο
εξωτερικό φαίνεται πως δεν διστάζουν να μετατρέψουν τον εαυτό τους σε πειραματόζωα σε πειραματικές διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα χαρτζιλίκι, με τους περισσότερους να ακολουθούν το επάγγελμα του δοκιμαστή προϊόντων.

Αποσμητικά και σαπούνια, χάπια και αλοιφές, ελιξήρια και «μαντζούνια» είναι μέρος των όσων καλούνται να δοκιμάσουν οι φοιτητές προκειμένου να «τσοντάρουν» στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων «δοκιμαστών» κρατάει για τον εαυτό του την νέα αυτή επαγγελματική δραστηριότητα καθώς φοβούνται τις αντιδράσεις του φιλικού αλλά και οικογενειακού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC  όλοι και περισσότεροι μεσήλικες επιλέγουν το επάγγελμα του δοκιμαστή προϊόντων καθώς εξασφαλίζει ένα καλό εισόδημα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, όμως παρηγορητικό είναι το γεγονός ότι οι ειδικοί αναφέρουν ότι το ρίσκο για παρενέργειες είναι μηδαμινό έως μηδενικό. Άλλωστε ανέκαθεν οι φοιτητές της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής αποτελούσαν δοκιμαστές φαρμάκων.

Βρετανός πρώην άνεργος, που ξεκίνησε νέα καριέρα ως «πειραματόζωο» υποστηρίζει ότι με τη δοκιμή τεσσάρων προϊόντων τον μήνα ζει κανείς μία άνετη ζωή, αν βεβαίως δεν έχει οικογένεια. Ωστόσο τονίζει τη σπουδαιότητα απόλυτης τήρησης των δοσολογιών αλλά και το βαρετή διαδικασία συμπλήρωσης ατελείωτων ερωτηματολογίων. 

http://www.agioritikovima.gr