Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ
 Μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα φιλοξενήσει η Πιερία αλλά και η γειτονική Βέροια το καλοκαίρι του 2015.
            Πρόκειται για την Τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19 (ποδοσφαιριστές ηλικίας
μέχρι 19 χρόνων), στην οποία θα συμμετάσχουν 8 Εθνικές ομάδες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
            Η επιλογή και ανάθεση αυτού του αξιόλογου εγχειρήματος στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την έγκριση της UEFA, πέρα που αποτελεί τιμή, επιπρόσθετα αναγνωρίζει και δικαιώνει την ικανότητα και δυναμική των ανθρώπων του Πιερικού ποδοσφαίρου.
            Το διήμερο 30 και 31 Οκτωβρίου 2013 σε σειρά συσκέψεων με την παρουσία εκπροσώπων της UEFA και της ΕΠΟ καθώς και των ανθρώπων της Ε.Π.Σ. Πιερίας αλλά και εκπροσώπων της πολιτείας, εξετάσθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας, διοργανωτικά θέματα, η φιλοξενία των αποστολών, η ιατρική φροντίδα κ.α.
            Ακολούθησε επίσκεψη και επιθεώρηση στα γήπεδα των αγώνων και τα προπονητήρια.
            Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Ποδοσφαίρου ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πιερίας κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του ιδίου και των συνεργατών του για την ανάθεση και διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στους δύο Νομούς, επισήμανε:
            «Νοιώθουμε τεράστια ικανοποίηση αλλά και μεγάλη ευθύνη τόσο για την εμπιστοσύνη της Ε.Π.Ο. όσο και για την επιβράβευση της UEFA. Η πρόσφατη επίσκεψη των κλιμακίων των δύο παραπάνω φορέων, μας έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε και να εκθέσουμε τα πλεονεκτικά στοιχεία της περιοχής μας, τις άρτιες εγκαταστάσεις μας, τις τουριστικές υποδομές αλλά και τη διάθεση της πολιτείας να στηρίξει το όλο εγχείρημα. Πιστεύω και ελπίζω ότι και η τοπική  κοινωνία και οι εντεταλμένοι φορείς να συμβάλλουν καθοριστικά στην προβολή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εμείς στην Ε.Π.Σ. Πιερίας θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχή ολοκλήρωση της διοργάνωσης».
            Στις συσκέψεις που προέδρευσε το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. κ. Γιώργος Καραμελίδης παρέστησαν οι εκπρόσωποι της UEFA, η Διοίκηση της Ε.Π.Σ. Πιερίας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης δηλώνοντας την πλήρη υποστήριξη της περιφέρειας και του Δήμου Κατερίνης στην όλη προσπάθεια.
            Τέλος η Ε.Π.Σ. Πιερίας προετοιμάζεται πυρετωδώς για την άριστη φιλοξενία και διεξαγωγή του προκριματικού αγώνα Εθνικών ομάδων Ελπίδων Ελλάδας – Σουηδίας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 στις 5:00 μ.μ. στο Α’ Δ.Α.Κ. Κατερίνης.
            Η συνάντηση των Ελπίδων διεξάγεται στα πλαίσια των προκριματικών του EURO 2013/15 ενώ θεωρείται ένα από τα αξιολογότερα παιχνίδια της Εθνικής μας μιας και με νικηφόρο αποτέλεσμα σταθεροποιεί την πορεία της προς την κορυφή του ομίλου.

Για  το  Δ.Σ.
                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                   Δημήτριος Ελευθεριάδης               Κωνσταντίνος Ορφανίδης