Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Διαζύγιο Άρη και Κράβαρικ - «Σέβομαι την απόφαση του προέδρου»

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Άρης Θωμάς Γιώτας με γραπτή του δήλωση ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Αντρέι Κράβαρικ:
«Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για την άσχημη πορεία της ομάδας. Πρόεδρος, τεχνικός διευθυντής, προπονητές, παίκτες. Είχα δηλώσει ότι αν η ομάδα δεν αλλάξει σύντομα αγωνιστική συμπεριφορά, την οποία θα μετατρέψει σε θετικά αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο, θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, για λόγους ψυχολογίας και ανασυγκρότησης, θεωρήσαμε από κοινού και αποφασίσαμε τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Αντρέι Κράβαρικ και το βοηθό του Μιχάλη Κυριακού. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Αντρέι, εκτός από μεγάλος παίκτης, θα γίνει στο μέλλον και μεγάλος προπονητής».


Αντρέι Κράβαρικ μίλησε στο volleyleague.gr για το διαζύγιο του με τον Άρη και για την επόμενη μέρα της προπονητικής του καριέρας.
«Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της διοίκησης του Άρη και του προέδρου Θωμά Γιώτα και εύχομαι καλή επιτυχία στον Άρη. Είμαι άνθρωπος που καταλαβαίνει τις ισορροπίες που υπάρχουν όταν αυτές οι ομάδες κάνουν ήττες και ειδικά στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Κακά τα ψέμματα όταν κάνεις έξι ήττες σε επτά αγώνες με όποιο υλικό και να έχεις όλοι έχουν ευθύνη, προπονητής, παίκτες και διοίκηση. Συμφωνώ άλλωστε με την δήλωση του Θωμά Γιώτα. Αυτό που με τρώει και με στεναχωρεί είναι ότι μπορούσαμε να είχαμε πάρει περισσότερους βαθμούς στους αγώνες με τη Νίκη Αιγινίου, την Κηφισιά και τον ΠΑΟΚ και να είχαμε τώρα 10 βαθμούς. Με τη Νίκη προηγηθήκαμε 2-0 σετ και νικήσαμε 3-2, με την Κηφισιά και τον ΠΑΟΚ προηγηθήκαμε 2-1 και χάσαμε τους αγώνες μέσα από τα χέρια μας. Σίγουρα χρειάζονταν λίγο περισσότερο θάρρος και λίγη τύχη».
Θεωρείς πως ο Άρης χρειάζεται ενίσχυση;
«Απάντησα μετά το ματς που είπα πως αυτή η ομάδα της έφτασε στα όρια της».
Δοκιμάσατε έναν κεντρικό και έναν πασαδόρο. Θα αποκτηθεί κάποιος από τους δύο;
«Αυτό είναι πλέον θέμα της διοίκησης».
Στην Εθνική Σλοβακίας θα συνεχίσεις ως Β΄προπονητής στη νέα εποχή του Φλάβιο Γκουλινέλι τον οποίο είχες προπονητή στον Ηρακλή;
«Οχι, δεν θα συνεχίσω στην Εθνική Σλοβακίας. Μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μου προτάθηκε να αναλάβω πρώτος προπονητής την Εθνική Σλοβακίας. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Ένιωσα όμως πως δεν έτοιμος να αναλάβω τέτοια ευθύνη και αρνήθηκα. Ο κύριος Γκουλινέλι θα έχει το δικό του επιτελείο».