Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Χιονίδης: Από τον Άννα στον Καϊάφα και οι ισορροπίες, ισορροπίες

του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Δ. Μάντζιου
       Εντυπωσίασε και πάλι με τις προχθεσινές τους δηλώσεις ο ανεύθυνος άρχων του Δήμου μας κ. Χιονίδης.
     Τρία χρόνια τώρα χωρίς ασφαλή οδική σύνδεση της Ρητίνης και του Ελατοχωρίου με την
Κατερίνη αλλά και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο και οι κάτοικοί τους  στέλνονται από τον Άννα στον Καϊάφα.
     Για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση φταίει η Δημοτική Αρχή της Κατερίνης,  για δεν τον δήμαρχο Κατερίνης φταίνε οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
       Έτσι ο κ. Χιονίδης δικαιολόγησε την κομματικά ομογάλακτη Αντιπεριφερειάρχη  κ. Μαυρίδου, ότι δεν γνώριζε το έγγραφο το οποίο έστειλαν οι υπηρεσίες της,  δικαιολόγησε δε και τον επίσης ομογάλακτο και αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη ότι δήθεν δεν  διάβασε το έγγραφο με το οποίο απάντησε σε ερώτηση περιφερειακού συμβούλου!.
     Άντε και νάνε έτσι κ. Χιονίδη. Για την καθυστέρηση στην προμελέτη του έργου ευθύνονται οι υπηρεσίες; Και οι πολιτικοί προϊστάμενοι, οι εκλεγμένοι, είναι μόνο για να κόβουν κορδέλες και να κάνουν δημόσιες σχέσεις και δηλώσεις κ. Χιονίδη; Αυτοί δεν προΐστανται των υπηρεσιών, αυτοί δεν έχουν την ευθύνη,  αυτούς δεν εκλέξαμε για αυτή τη δουλειά κ. Χιονίδη;
    Εσείς ως δημοτική αρχή τι κάνατε για την κατασκευή του δρόμου που μπορεί να μην είναι της αρμοδιότητάς σας αλλά αφορά τους δημότες σας; Που είναι οι παρεμβάσεις στον Τζιτζικώστα στον Καράογλου που τους οποίους δώσατε δεκάδες κοινές συνεντεύξεις; Δεν βρήκατε το χρόνο να τους θίξετε το πρόβλημα; Και αν το θέσατε γιατί δεν τους καταγγέλλετε για αδράνεια, αδιαφορία ή ανικανότητα; Και επειδή είναι πολιτικοί σας φίλοι στο κόμμα της Ν.Δ. ούτε τους αναφέρετε και μιλάτε για υπηρεσιακούς παράγοντες;
    Κατά τα άλλα μιλάτε για ανάπτυξη, για ορεινή Πιερία και μας καλείτε αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο για αύξηση κεφαλαίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο.
     Και δεν υπάρχει,, τρία χρόνια τώρα ,ασφαλής δρόμος μέσω της 13ης Εθνικής Οδού για να φτάσει κανείς εκεί. Δύο χρόνια για την σύνταξη φακέλου προμελέτης, πόσα άραγε για τη μελέτη την εκτέλεση και την παράδοση του έργου;
     Κύριε Χιονίδη. Έχετε όλες τις ευθύνες για το δρόμο στη Βρύα. Τόσον εσείς όσο και οι αντίστοιχοι σας στην Περιφέρεια. Δεν διεκδικείτε πόρους για την επίλυση των προβλημάτων, δεν θέλετε να θίξετε την «δική» σας Περιφέρεια ούτε την «δική» σας κυβέρνηση. Προτιμάτε αντί να υποστηρίξετε δυναμικά τα προβλήματα των δημοτών σας να υποστηρίξετε δια της σιωπής το κόμμα σας και την μνημονιακή κυβέρνηση.
   Οι δημότες της Κατερίνης όμως δεν έχουν ανάγκη από κομματικά υπάκουους, δεν έχουν ανάγκη από ισορροπιστές, δεν έχουν ανάγκη από μεγάλα λόγια.
Διεκδικούν ένα δήμο με συμμετοχή, δημοκρατία, ιεράρχηση αναγκών, ένα δήμο που θα διεκδικεί και δεν θα παρακαλά, ένα δήμο που θα θεωρεί δικά του όλα τα προβλήματα των δημοτών και θα αγωνίζεται με συνέπεια γι αυτά.

Κατερίνη 14/11/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης
Επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών
Για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης